Aktywne Wpisy
PSY_DELIC +272
Wypuścili ich!! Czy Iza zamówiła na śniadanie frytki i nuggetsy???
#frajerzyzmlm
#frajerzyzmlm
gymw8nhnzd +271
Śniadanie dla potężnego piramidziarza - nugetsy, frytki, trochę zwiędłej zieleniny, pomidorek, coca-cola
#frajerzyzmlm #izadamczyk
#frajerzyzmlm #izadamczyk
"Nie rozważam podania się do dymisji, a powodem tego jest to, że powoli z tego kurzu medialnego i krzyżujących się komentarzy wyłania się prawdziwszy obraz tych naszych rozmów. Dochodzimy do meritum i okazuje się, że była raczej troska o państwo niż coś innego".
"To była rozmowa prywatna. Nikt mnie jako obywatela nie może pozbawić prawa do posiadania opinii, osądów, które w różnych rozmowach wypowiadam. Nie ma to nic wspólnego z niezależnością Banku, a raczej z tym, że jako człowiek który już wiele rzeczy widział w Polsce i na świecie, skłonny jestem do formułowania sądów - czasami bardzo twardych".
"Szereg osób w Polsce uważa, że niezależność Banku Centralnego oznacza niemalże konieczność prowadzenia wojny z rządem. Sam będąc kiedyś po drugiej stronie ulicy Świętokrzyskiej wiem, że obowiązkiem jest współpraca".
Na pytanie dlaczego nie przerwał rozmowy, gdy pojawił się wątek wyborczy:
"Jak ja bym wtedy zdrętwiał i powiedział - wiesz Bartek, (gdybym wiedział, że jesteśmy podsłuchiwani mówiłbym Panie Ministrze) my nie możemy rozmawiać w ten sposób - to byłby koniec rozmowy. Ja zdaję sobie sprawę z tego, że on patrzy na wszystko przez okulary partyjne - choć nie tylko. A ja patrze przez okulary interesów państwa. Ale no tak się rozmawia".
"Ta cała rozmowa była próbą wykładu jaki ekonomista udzielał historykowi. I może trzeba było mniej skrótów myślowych - i wulgaryzmów - a więcej do głowy wsadzać pryncypiów".
WIĘCEJ W FAKTACH TVN O 19.00
#aferapodsluchowa | #afera | #aferatasmowa |
Was :D
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez autora