Aktywne Wpisy
Juliusz-Banioski +82
#mecz
jakie macie swoje ulubione powiedzonka/zwroty, które mogą nie być już zbyt powszechnie używane, zwłaszcza w życiu codziennym ale was bawią albo po prostu je lubicie?
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
ja zacznę:
- ile to będzie na stare?
- to trzeba usiąść na spokojnie
Polany prawilnie do szklanki uraczył ładną gęstą pianą ,która po jakimś czasie opadła i trzymała lekki kożuch na tafli.
Kolor ciemnożółty, trochę nawet miedziany (możliwe złe wrażenie spowodowane dość słabym oświetleniem w lokalu)
Zapach ... no i niestety chyba powtórka z pierwszego Prometeusza. Jest wyczuwalny jednak bardzo słabo w moim odczuciu (czyżby znowu mikrofiltracja?) Po przelaniu można było wyniuchać jednak już w połowie picia trzeba było zamieszać żeby coś poczuć
Za to o smaku nie można powiedzieć złego słowa. Solidna IIPA z konkretną goryczą aż miło. Wydawało mi się że pod koniec picia był wyczuwalny a-----l jednak możliwe że to zmęczenie gęby po prostu :D
ogólnie polecam , warto spróbować. Może nie jest taki zachwyt jak przy Hadesie (niech tylko będzie okazja zdobyć butelkę leżakowaną w beczkach po winie ) ale nie można przejść obojętnie obok.
#p--o
Jestem pewien że zapach jest czysty, mikrofiltracji nie było, nawet nie w tym browarze warzone (zresztą schemat fermentacji uniemożliwia powtórkę z tej wady) ;)
Pozdrawiam i dzięki za opinię.
takie pytanko kiedy wspomniany Hades będzie polany ?
@marcobolo: trzymamy za słowo! :P