fajnie jakby ktoś dał jakieś podpowiedzi, dlaczego taki lub taki, czy źródło jest wystarczajaco dobre na 85 cali z tej odległości, czy to jest tylko kwestia kasy i jak mnie stać to brac, a może na 3m 75 cali siedzi idealnie
@PanLodowegoOgrodu u mnie odległość od głowy do telewizora to równe 2m. Kupiłem 55cali, na początku wydawał się duży, musiałem latać oczami po ekranie jak oglądałem cokolwiek. Po jakimś czasie się już przyzwyczaiłem i było idealnie, więcej bym przy tej odległości na pewno nie chciał.
Więc przy 3m myślę, że 75cali byłoby ok, a 85cali mogłoby być już męczące.
@PanLodowegoOgrodu: i jak tam, wziąłeś któregoś? Bo mam to samo, około 3m do tv i jest teraz w promocji ten tcl i zastanawiam się czy kupować czy nie kupować :D
@czarekfcb mówisz o tej promce media expert? Ona już jest właśnie od dłuższego czasu. Ja wezmę 85 cali, ale na razie się wstrzymuje, poczekam jeszcze trochę.
@PanLodowegoOgrodu: tak, tam jest teraz dodatkowo 50zl za każde wydane 500 w postaci bonu na następne zakupy i właśnie kusi wziąć. Ja jednak chyba 75 wezme jeżeli już, ale sam nie wiem bo co czytam to jedni chwala te tcle że zajebiste, a drudzy że gowno i nie warto xD
@PanLodowegoOgrodu: bierz największy na jaki pozwala Ci budżet/akceptowana przez Ciebie jakość obrazu. Wszystkie opinie typu 'za duży jak na tę odległość, źle się będzie oglądać' można olać bo w kinach ma się znacznie większe ekrany w stosunku do odległości i nikt nie narzeka, że niewygodnie się ogląda, kwestia przyzwyczajenia
odległość tv-kanapa: 3 metry
źródło: disney, netflix itd
75, czy 85 cali? 2 tysiące dopłaty do 85 cali.
fajnie jakby ktoś dał jakieś podpowiedzi, dlaczego taki lub taki, czy źródło jest wystarczajaco dobre na 85 cali z tej odległości, czy to jest tylko kwestia kasy i jak mnie stać to brac, a może na 3m 75 cali siedzi idealnie
#tcl #telewizory #mieszkanie #mieszkaniedeweloperskie
Który?
Więc przy 3m myślę, że 75cali byłoby ok, a 85cali mogłoby być już męczące.
@PanLodowegoOgrodu: nie, bo nie mieszkam w kurniku na kreche