Aktywne Wpisy
LuckiesFlow +241
Może ktoś widział? Niestety…
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
Skradziono mi Alfę Romeo Giulia nr EL6KU63
Każdego kto ma jakieś informacje proszę o kontakt.
#wykopefekt #motoryzacja #samochody
JamesJoyce +8
#it #programowanie #programista15k #pracait
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
Czołem Mirki,
Zauważyłem ostatnio ciekawy i nieco dziwny trend. Na różnych grupach na Facebooku, Discordach i Twitterze, gdy pojawia się artykuł o tym, że AI może zastąpić jakąś grupę zawodową, na przykład artystów czy tłumaczy, w komentarzach dominują oburzenie i wyrazy współczucia. Jednak, gdy mowa o programistach, reakcje są zupełnie inne. Wiele osób wręcz cieszy się na myśl, że programiści mogą stracić pracę przez AI. Przykład załączony, ale jest ich mnóstwo.
Zastanawiam
to wiedziałeś gdzie ja pracuję, czy jakoś tak się tobie trafiło??( ͡° ͜ʖ ͡°)
Nie śledzę tagu. Ale przed tym jak zostałem operatorem maszyny w Polsce, to miałem ciężką pracę. Po 2 latach siedziałem przy kompie i praktyczne nie robiłem nic. Mniej zmęczony wychodziłem jak j-----m osiem godzin na maszynie, a nie odwrotnie. Teraz mogę się lekko kłócić, bo w Niderlandach pracuję, też fizycznie ale nie aż tak jak za pierwszym razem w Polsce, to mam mistrzostwo świata. Praca fizyczna, jak umiesz z---------ć
Dokańczając, nikt mnie doświadczenia nie pozbawi, wpadając na firmę (w branży której pracowałem 10 lat w Polsce) mogą mnie cmoknać. A takiej pracy się przyglądam, patrzę na różne oferty, ale jakbym był sam to już dawno bym się tym bawił. Najgorzej, że nie jestem sam, moja to sklepowa prawie całe życie, więc też nie mogę zmieniać nic. A za najniższą wolę robić jako wózkowy, niż dawać się j---ć za