Wpis z mikrobloga

18+

Zawiera treści 18+

Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.

@kiszczak: jak w restauracji/budce z kebabem dostajesz piękne żółto-złote frytki to chcę cię zmartwić, ale nie są one idealnie upieczone, tylko usmażone w starej ponad tygodniowej fryturze, która ma kolor jak olej silnikowy w 50 letnim starze :D
  • Odpowiedz
@wodz_tega_pa__ Taka półprawda. Bo równie dobrze mogą być dobrze wysmażone w świeżej fryturze.
Więc masz po części rację, bo: to, że mają dobry kolor nie stanowi dowodu na dobre wysmażenie, ale i nie stanowi jednoznacznego dowodu na starą fryturę¯_(ツ)_/¯
  • Odpowiedz
@kiszczak: To zależy od ziemniaków. Niektóre ledwo zmienią kolor a są już twarde, inne potrafią być brązowe i nadal miękkie.
  • Odpowiedz