Wpis z mikrobloga

@adrianoX: będę rzigoł. Czy są jeszcze inni którzy by tego nawet nie tknęli? Pisze poważnie, jak sobie pomyśle o ociekających tłuszczem chrupkach, to obiad podchodzi mi do gardła.
  • Odpowiedz
  • 9
@Hamburk: po usmazeniu mają 25g tluszczu na 100g wiec mniej od standardowych chrupek a ty będziesz rzygał, ale francuski piesek sie znalazł ( ͡º ͜ʖ͡º) Ja sobie odsączam jeszcze na reczniku papierowym bo duzo zostaje na nim. Prażynki sklepowe tez swoją drogą robi sie w podobny sposób
  • Odpowiedz
@adrianoX

@Klepajro: @maegalcarwen oleju odrobine wiecej niz do schabowego i moze z raz poprzewracac i dobrze wychodzi


Schabowy na oleju?

@Hamburk Jeśli olej ma odpowiednią temperaturę, a potem dasz temu ociec na kratce lub ręczniku papierowym to jest tłustawe, ale tłuszczem nie ocieka
  • Odpowiedz