Wpis z mikrobloga

  • 3
@tomszczyk: chociaz nie wygląda tragicznie. wiesz jak to jest. Balans bieli. zdjecie z wnetrza komory. Fotografia nie do konca oddaje kolor natomiast może za mało suszyłem, bo zacieków nie powinno być. Może też z kontrola temperatury troche zkiepsciłem i zwyczajnie tłuszcz poleciał z miejsca wkłucia haczyka.
Wszystkie opcje sa na stole :D
  • 2
@tomszczyk: na dwie osoby wiele nie trzeba. Pewnie i tak bede wedził może dwa/trzy razy w roku. Mam ograniczony dostęp do wielu produktów które lubie wiec jak sam ich nie zrobie to nie będzie.
Rady ofc zastosuje przy kolejnym wędzeniu. W weekend pewnie
  • 2
@Pomidorken: parze je teraz troche. Spróbuje za 20 minut. Jak będzie smaczne to mnie to zadowala. Nie wysyłam tego na wystawe w końcu. Rady natomiast zastosuje. Nie wiem co poszło nie tak. Suszyłem conajmniej 1.5h a u mnie sucho w uj. Nagrzałem też wczesniej, bo bałem sie, że cos #!$%@? i mi sie upieką zamiast uwedzić wiec dużo wczesniej było ogrzane.
Myśle, że skoczyła mi temperatura i tłuszcz porobił zacieki