Aktywne Wpisy
Nicolaus_Steno1 +519
TLDR: zweryfikowałem i wg mnie matka polaka jest prostytutka i dlatego robie ten wpis żebyście wiedzieli ze chłopak zamiast oddać matce cześć ze 100k jakie bierze za walke woli kłamać i kazac matce dalej się prostytuować
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Zgodnie z zapowiedzią odwiedziłem Beatris (aka Bella, GFE RAFAELLA, Angel GFE)
Zmienia co parę dni miasto, ale ostatecznie udało mi się dojechać i dojść tam gdzie trzeba #pdk ( ͡° ͜ʖ ͡°)
jestemtunew +261
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
#steki #gotujzwykopem
Nie obraź się kolego, ale chyba się nie zrozumielismy.
Termometr dla mnie ma mierzyć temperaturę w czasie rzeczywistym, najlepiej na smartfonie…
To co tu pokazales, to zwykła sonda, a takie coś to ja mam :D
Chcę zrobić kilka steków prime ale nie chce marnowac ich mając jakis dziadowski pseudo termometr
@Czyste_Buty: nie obraź się kolego, ale naucz się robić steki na termometrach tańszych niż 4 stówy.
Serio, mam thermapena za 100€ i "Deiss PRO termometr kuchenny cyfrowy do mięsa" za 6 dyszek i różnica temperatur to jakieś 0,5°C, max 0,7°C. Thermapen jest o niebo lepszy, lepiej wykonany, bardziej ergonomiczny i działa sekundę
Dla twojej wiadomosci, steków w zyciu nasmazyłem się wiele. Zwyczajnie przestałem ze wzgledu na zmianę diety i to ze mi zbrzydły.
Skąd wiesz że NIE UMIEM robic steków? Bo napisałem że nie chcę #!$%@?ć drogiego mięsa?
Chcę mieć kompletną pewnosc zrobienia medium rare, a tą pewnosc bedę mial tylko po termometrze.
Trochę więcej szacunku.
Do koleżki wyżej napisałem zirytowany, bo zamiast zaproponowac jakis tanszy model termometra
@Czyste_Buty: właśnie dlatego mam nick Trauma_Teddy( ͡° ͜ʖ ͡°)
Bo nie umiesz smażyć steków ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Ciężko jest zjeść tak dużo dobrej jakości antrykotu, żeby z czystym sumieniem powiedzieć "nie smakuje mi".
Zrób jakiś reverse searing albo wrzuć to do gara na sous vide i będziesz