Aktywne Wpisy
cordianss +6
Dymy kończą się tam, gdzie komuś może stać się realna krzywda. To co zrobił Tyburski były bardzo niebezpieczne i jako koneserowi patologi jest mi smutno. Należy to potępić.
#famemma
#famemma
Krzysio_misio12 +15
#!$%@? jak można tak się zapuścić w młodym wieku, coś obrzydliwego
Tlusci ludzie są w #!$%@? obleśni
#famemma
Tlusci ludzie są w #!$%@? obleśni
#famemma
Jest postęp, ale są też kolejne błędy.
Za szybko zabrałem się do opalania po wyjęciu z worka. O ile pierwsze 2 kawałki były super mięciutkie (mimo ewidentnego przesmażenia) tak później już twardniało, przez temperaturę wewnętrzną. Ale i tak jest o wiele lepiej niż przy pierwszym podejściu.
Przez to że mam słaby palnik musiałem dłużej go używać. Myślę że następnym razem poczekam dłużej żeby temperatura spadła i dopiero wtedy się zabiorę za opalanie. I uszykuję też masełko żeby posmarować przed odpaleniem.
Jak dużo czasu dajecie stekom odpocząć po wyjęciu z worków?
#gotujzwykopem #gotujzmikroblogiem
@maniok: nie, generalnie nie ma potrzeby zostawiania po SV. Nie baw się palnikiem jak jest słaby tylko po prostu użyj patelni.
Nie ma możliwości, żeby po SV temperatura wewnątrz rosła powyżej zadanej,
Trust the proces, jeszcze tylko zapytam w jakiej temperaturze
Zakupiłem urządzenie i jutro pierwsze podejście.
Jeśli chodzi o samą temperaturę to zazwyczaj robię albo 54-55C jeśli kawałek ma mniej tłuszczu jak