Wpis z mikrobloga

  • 13
@Mikroprocesor wiesz co, musiałbym się mamy spytać, ale to są trzy takie podstawy z ciasta, pomiędzy taka masa kremowa i na górę polewa czarna, pyszne jest, kojarzy mi się że świętami ( ʖ̯)

@tofian udało się bez przypału, dzięki za troskę cumplu ❤️
  • Odpowiedz
@Chris_Cornell Jeżeli nie ma powideł między blatami to jest to miodownik (Tak jak piszesz). Podstawą są 3 kruche blaty na bazie miodu, stąd taki ładny rumiany kolor po upieczeniu. W tradycyjnym miodowniku masa powinna być na bazie masła i grysiku ugotowanym na mleku ale spotyka się też masy budyniowe. Jeżeli przełożymy każdy z blatów powidłami bądź innym kwasnym dżemem wówczas mamy placek czeski lub Stefankę. Polecam się:)
  • Odpowiedz
@szzzzzz: Nie wiem jak smakuje ten konkretny od OPa ale ten w wersji którą ja znam jest naprawdę wybitny. Oczywiście każdy ma swój gust :)
  • Odpowiedz