Aktywne Wpisy
duzy_krotki +715
Włączyłem wczoraj "Wielką wodę". Cóż za g---o straszne. Mądrzejsza od profesorów hydrologii Juleczka uzależniona od h-----y (w drugiej scenie już się rucha z jakimś Holendrem xD, aż dziwne, że nie m----n) ratuje Wrocław przed powodzią. Ludzie mieszkający pod Wrocławiem pokazani jak chłopi z 19 wieku. Oczywiście większość mężczyzn przedstawiona jako przygłupy z 80 iq.
#powodz
#powodz
koronawirus +452
Powiedzcie mi, co się stało, że Wykop stał się aż tak bardzo odklejoną i toksyczną społecznościa, która nienawidzi dosłownie każdego? Kiedyś był żarty, że wstyd przeglądać w miejscu publicznym wykop, bo b--ń boże ktoś zauważy. Teraz to nie są żarty, bo tak jest naprawdę. Zaglądam na ten portal od ponad 13 lat i teraz naprawdę zrobił się z tego ściek. Zalało moje miasto, w p---u szkód, ludzie się jednoczyli i ustawiali wory,
#gta6 #gta #zalesie #ihumorpopsuty
W życiu już 3 razy czekałem na nową część GTA. 3 razy wielokrotnie oglądałem trailery wyszukując różne smaczki i ekscytując się nowościami, jednak tym razem jestem zobaczyłem to z obojętnością. Nie został tu zbudowany żadny klimat. Płaski vibe na poziomie obecnych tiktokowych trendów. Coś czuję, że zrobiło się zbyt poważnie w serii i nie będzie już tutaj zbyt wiele z luźnego i humorystycznego podejścia studia do rzeczywistości przedstawiając ją w krzywym zwierciadle, z krytyką czy wręcz przesmiewczością.
@Anaheim:
90% trailera to krytyka współczesności.
Boje się właśnie że ten motyw będzie się za bardzo powtarzać.
@graf_zero: Dokładnie, GTA dla mnie było zawsze ucieczką od rzeczywistości i swoistą karykaturą świata rzeczywistego. A tutaj ładowane jest wszystko, czego nienawidzę w klimacie Florydy/Miami...
Poza tym grafika i animacje są niesamowicie ubogie jak na 10 lat czekania.
@Dzif:
Tak.
W tym trailerze nie było nic co miałoby jakiś "wdzięk" popkulturowy. Same negatywne wzorce
@Anaheim: zdecyduj się xddd. Albo widać współczesność w krzywym zwierciadle, albo jej nie ma
@SpasticInk: A po co foka się wygrzewa na klifach? ;D
Skupienie się na rzeczach mniej oczywistych było naturalnym posunięciem
@Anaheim:
Ani nawet żaden?