Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +23
Na jednym forów motoryzacyjnych dostałem ,,gratulacje" w cudzysłowie, że kupiłem silnik litrowy 60 KM, a jeżdżę głównie w podróże (jazda miejska / aglomeracyjna odpowiada za max 20% moich przebiegów, z czego 1/4 poza moim miastem), z czego 80-90% tras (ponad 2/3 ogólnego przebiegu) robię na drogach szybkiego ruchu, gdzie pyrkam sobie na tempomacie 110-115 na prawym (i środkowym) pasie i w chwilowych porywach 116-120 na lewym.
Cóż...
Taki posiadałem budżet - 60
Cóż...
Taki posiadałem budżet - 60
POPCORN-KERNAL +377
Miesiąc temu podróżowaliśmy po Indonezji, odwiedziliśmy trzy wyspy i nakręciliśmy sporo materiału o każdym z miejsc. Pierwszym z miast, w którym się zatrzymaliśmy było Ubud na Bali. Miasto znane jest z przepięknej balijskiej sztuki, artystów, którzy niegdyś pracowali głównie dla dworu królewskiego, a dziś produkują głównie na tzw. wolny rynek. Znane jest też z Monkey Forest, gdzie makaki indonezyjskie można oglądać w warunkach naturalnych. Naszym zdaniem to jedno z lepszych miejsc na Bali, by posmakować świetnej indonezyjskiej kuchni oraz miejsce idealne dla fanów deserów. W Ubud znajduje się Room4Desert, restauracja, której właściciel trafił do netflixowej serii Cheef's Table. W sezonie szóstym pojawia się jeden z najlepszych mistrzów od deserów na świecie, który pochodzi z Nowego Jorku, przeżył tam wzloty i upadki i na Bali stworzył wyjątkowe miejsce.
Przygotowaliśmy z Ubud film. Zapraszamy do tego znaleziska i jego wykopek.
Zapraszam również do obserwacji hasztagu #szalonewalizki żeby być na bieżąco z naszych znaleziskami.
#indonezja #bali #desery #kuchnia #podroze #podrozujzwykopem
Treść została ukryta...