Aktywne Wpisy
Ksiega_dusz +51
Zmieniłem w tamtym roku. Zarabiam 19k brutto z hakiem i ogólnie wypłata co miesiąc była w miarę stabilna. Wychodziło 13k netto. Dzisiaj dostałem wypłatę o 3500 zł mniejszą. To dość sporo. Zapytałem się HRów o co chodzi i odpisali mi, że przekroczyłem próg podatkowy i pobierają mi zaliczkę na podatek w wysokości 32%.
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
Oni to już będą pobierali do końca roku? Ja odzyskam jakoś te pieniądze?
#programowanie #korposwiat
wykop +62
Nowość - obserwowanie dyskusji na Wykopie (ツ)
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
Od teraz możecie obserwować konkretne dyskusje i otrzymywać powiadomienia o nowych komentarzach w wybranych przez siebie wątkach. Dzięki temu zawsze będziecie na bieżąco i nigdy nie przegapicie interesujących Was rozmów!
Obserwowanie dyskusji jest proste i dostępne bezpośrednio z poziomu każdej dyskusji, zarówno w znaleziskach, jak i przy wpisach. Wystarczy jedno kliknięcie, aby otrzymywać powiadomienia o wszystkich nowych komentarzach w wątku. Powiadomienia wyświetlimy na górnej belce serwisu, tak aby zawsze były pod ręką, widoczne od razu po zalogowaniu. Wszystkie swoje obserwowane dyskusje możecie łatwo przeglądać w zakładce Obserwowane - to miejsce, gdzie znajdziecie wszystkie śledzone przez Was wątki w jednym miejscu, co ułatwia śledzenie i uczestniczenie w obserwowanych rozmowach.
Domyślne
#przegryw #neet
@Belzdron: Nie, jedynie konieczność tego, żeby te dochody robić, to coś złego. Jeśli chodzi o wizje konsekwencji, to nie na wszystkich działają one motywująco. Można rzec, że wręcz przeciwnie - jeszcze bardziej przygnębiają, a co za tym idzie zniechęcają.
Moim zdaniem wizja bezdomności powinna być wystarczającą motywacją, by coś zmienić w swoim życiu i wprowadzać jakaś wartość (choćby przed samym
Podtrzymuję to, co zostało napisane przeze mnie wcześniej - nie wszystkich motywuje konieczność brania udziału w tym całym procesie, który opisałeś. Ciebie widocznie bardzo on kręci, ale na to akurat żadna twoja wola wpływu mieć
Umysł dąży do minimalizacji zużycia energii. Nie robi tego ze złośliwości. To naturalne. Jednak, gdy sobie coś wypracujesz, z czasem będziesz to robił automatycznie i coraz lepiej, przy minimalnym wysiłku. Wstępny proces jest najgorszy, bo popełniamy w nim wiele błędów, kosztuje nas to dużo wysiłku, ale to mija z czasem. Ważne tylko by coś robić. Będziesz w tym tylko lepszy i
Komentarz usunięty przez autora
Zatem twoja chęć do podejmowania opisanego przez ciebie działania to jedynie część odczuwania wygenerowanego w organizmie, którym jesteś - nic więcej. Nie podlega ona racjonalnemu zachwytowi, ponieważ nie jest ona wynikiem majestatycznej, absolutnej woli, a jedynie reakcji chemicznych zachodzących w materii organicznej. Co więcej, jej racjonalność również jest wątpliwa, kiedy weźmie się pod uwagę fakty nt. irracjonalności zjawiska życia, których uświadomienie sobie może skutkować przeciwieństwem chęci, mianowicie:
Uwaga zbyteczna. Nikt nie ma wątpliwości. Możesz zginać jednak wcześniej w agonii. A czy chciałbyś żyć wiecznie?
@Belzdron: Na pewno zbyteczna? Wyglądasz na kogoś, komu trzeba to przypomnieć.