Aktywne Wpisy
razdwatrzy55 +8
phaxi +5
czy mozna zostac programistom bez studiow? ucze sie juz 3 tygodnie i teraz nagle moj znajomy programista (magister) mi mowi ze marnuje tylko czas bo najpierw robi sie dyplom a potem zaczyna praktyke
#programowanie #programista15k
#programowanie #programista15k
1. Obowiązek tylko dla mężczyzn w wieku 18-27 lat, także uczniów i studentów.
2. Pełne skoszarowanie przez 11 miesięcy lub 28 dni co roku przez 5 lat
3. Pensja 300 euro miesięcznie (ok. 1450 zł brutto, stawka dwukrtonie niższa niż pensja minimalna)
4. Obowiązkowa przysięga wojskowa i oddanie się do dyspozycji państwa podczas stanu wyjątkowego, klęski żywiołowej czy wojny
5. Brak możliwości zaplanowania sobie życia z uwagi na możliwości powołania na ćwiczenia w każdej chwili
6. Nieatrakcyjność na rynku pracy z uwagi na ryzyko nieplanowanej nieobecności z powodu ćwiczeń wojskowych
7. Ryzyko fali i bycia gnębionym, depresjogenność i wzrost ryzyka samobójstw u młodych mężczyzn
Tak więc jak widać równouprawnienie i uprzywilejowanie mężczyzn trwa w najlepsze, a piekło kobiet nie ustaje.
Co ciekawe, rząd Łotwy silnie opowiada się za równouprawnieniem płci, a prezydentem tego kraju niedawno został lewicowy polityk, prywatnie gej. Dlatego ten wpis specjalnie dydykuję mężczyznom głosującym na Lewicę lub PO :)
źródło: https://portalobronny.se.pl/geopolityka/lotwa-przywrocila-powszechny-obowiazek-wojskowy-mlodzi-ludzie-wybieraja-miedzy-sluzba-wojskowa-a-cywilna-aa-JywG-r4ny-taMY.html
#obowiazkowecwiczeniawojskowe #pieklomezczyzn #dyskryminacjamezczyzn #wojsko #lotwa #bekazlewactwa #bekazprawakow #memy
prostuje kłamstwa, jakieś chochoły.
miałem coś pisać, ale już poznałem twój nick
@Jaque: Daj źródło tych danych.
ale po #!$%@? pytasz o źródło kiedy "źródło" podał @sildenafil ? Jest takie gówno i się nazywa czytanie ze zrozumieniem, czytanie w ogóle.
Wszystko jest błędne, twój światopogląd jest prawidłowy. O tym można rozmawiać godzinami, ale sytuacja wejściową musiałoby być, że 1. nie masz racji. 2. nie forsujesz swojej banki.
obydwa warunki ciężkie się ci wylosowały, raczej pozostanie propagandowy spam.
Wszystko jest błędne, twój światopogląd jest prawidłowy. O tym można rozmawiać godzinami, ale sytuacja wejściową musiałoby być, że 1. nie masz racji. 2. nie forsujesz swojej banki.
obydwa warunki ciężkie się ci wylosowały, raczej pozostanie propagandowy spam.
1. nie napisz nic mądrego
2. każdy ma cię w dupie
3. obraz komuś starego
5. wygrałem
@Jaque: Smakowało? Specjalnie ananasa jadłem ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Komentarz usunięty przez moderatora