Wpis z mikrobloga

Ech panowie, coraz więcej amatorów pcha się do zabawy. Czy te cegły są szamotowe i mają atest PZH oraz Sanepidu? Tylko czekać aż tam się grzyby i bakterie zalęgną. Na dobry piec to trzeba sprowadzać komponenty z Włoch, a stawiany powinien być przez włoskiego Zduna o imieniu Giuseppe. Obłożyć całość marmurem z Botticion. Ogólnie pomysł dobry, ale to jeszcze daleka droga zanim będziesz mógł napisać ze masz piec do pizzy.

  • Odpowiedz
Bardzo ładnie wygląda. Ja rownież sam zbudowałem taki piec do pizzy i też użyłem potłuczonych płytek, bo takie najłatwiej się układa na kopule. Jaką zastosowałeś izolację od spodu i na zewnątrz? Przy okazji pochwalę się swoim :-)
EmDra - Bardzo ładnie wygląda. Ja rownież sam zbudowałem taki piec do pizzy i też uży...

źródło: 20220515_133600

Pobierz
  • Odpowiedz
  • 0
@EmDra ale ładny!

Pod szamotowym paleniskiem warstwa betonu perlitowego. Na wierzch na szamot tez beton perlitowy, wełna skalna, znów beton perlitowy, wyrównania chudziakiem i dopiero płytki. Możliwe ze coś nie jest ze sztuka, ale pierwszy raz w życiu cos murowalem.
  • Odpowiedz