Aktywne Wpisy
Kagernak +62
Do pracy przyszła nowa dziewczyna, nawet spoko, całkiem ładna (wyższa ode mnie xd), ogarnięta, dobrze się z nią gada, tylko gust muzyczny ma c-----y, ale mniejsza z tym. Pracuje u nas dopiero drugi tydzień a dzisiaj tak znikąd do mnie wypaliła czy nie chciałbym z nią wyprowadzać psy ze schroniska. Ja byłem nieźle zdziwiony bo w końcu się znamy niecałe dwa tygodnie a ona już takie coś mi proponuję, ale jej odpowiedziałem
Edyward +121
http://www.wykop.pl/link/1853312/zabil-czlowieka-i-za-40-tys-jest-wolny/
uwielbiam takie nagłówki + źródło 'FAKT'
koleś dopiero będzie sądzony - wpłacił 40 000 PLN jako zabezpieczenie przed ucieczką (ucieknie to straci kasę, stawi się do sądu to kasę odzyska), natomiast zaraz się nakręci spirala hejtu wynikająca z tego że ludzie i dziennikarze nie odróżniają (lub nie chcą odróżniać) środka zapobiegawczego od kary...
decyzji sądu wypada przyklasnąć - areszt jest w Polsce zdecydowanie nadużywany co kosztuje nas kupę kasy (koszty utrzymywania aresztantów + odszkodowania za nieuzasadnione areszty)
http://www.wykop.pl/link/1853264/te-kobiety-beda-zgwalcone-podwojnie/?
O_O zagadka do czego się odnosi
btw o tej konwencji był już jeden z-----y tekst z wpotylicę o tym jak odbiera ona wolność i wprowadza społeczeństwo militarne
niby tylko Polska i chyba Rumunia w Europie nie miały ścigania z urzędu i ściganie z urzędu ma poprawić 'skuteczność' walki z gwałcicielami
z drugiej strony miałem przyjemność m.in. pracować w Policji i mam pewne wyobrażenie jak to wygląda, zgłaszanie czegokolwiek dyżurnemu to często droga przez mękę i żadna konstytucja, ustawa, kpk czy konwencja nie ma tu znaczenia... koleś jest jak skrzyżowanie osła z pitbullem i jedyne zadanie jakie ma to obrona statystyki swojej jednostki, a statystyka jest dobra jak ludzie nie zgłaszają przestępstw, z którymi trzeba się narobić :) współczuje laskom, które mają zgłaszać g---t bo zgłoszenie nawet zwykłej kradzieży to bywa traumą na całe
I jak już przy sportach w lizbonie - dziś rozpieszcza tagiem prawo...
a jak tu z Janusza zrobić w miarę ogarniętego kolesia jak on jedzie do szkoły na pół roku i ma tam kontakt głównie z Januszami?
@stekelenburg2: sprywatyzować - prywatna policja będzie ścigać bo $$$ XD