Wpis z mikrobloga

@kajoj93: kup pirometr i sprawdzaj temperaturę na kamieniu. Ja wrzucam w swoim (spice caliente) jak na kamieniu mam ~330 stopni. Wtedy nie przypala dołu, placek sobie spokojnie dochodzi, razem z górą. A jak nie chcesz z pirometrem, to nie grzej na full, a na 2/3, wrzuć placka i wtedy daj maxa. Próbuj, musisz wyczuć piecyk, dlatego najprościej jest to zrobić z pirometrem
@kajoj93: Drogo i pro: wymień kamień i Kup biscotto - to włoska glina, która lepiej oddaje ciepło niż kamień szamotowy i tak jak napisał kolega wyżej - pirometr do sprawdzania temperatury. Tanio i domowo: niektórzy jak już spód się wypiecze podkładają takie siatki co się nakłada na garnki/patelnie by tłuszcz nie pryskał, by pizza juz nie miała styku z kamieniem. Ja tez rozgrzewalem piecyk do połowy mocy, jak już miałem ja