Aktywne Wpisy
Historycznygagatek +272
Wiecie co jest najgorsze? Chęć niesienia dobra w tym parszywym życiu i wielka, twarda pięść obcych ludzi na mojej gębie.
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Ponad miesiąc temu ogłosiłam DARMOWĄ wycieczkę ze mną jako przewodnikiem górskim. Wytyczyłam autorską trasę, wyszukałam sponsora, który przygotował dla każdego uczestnika upominek w ramach propagowania czystości na szlakach. Wszystko to jak krew w piach. Początkowo uczestników zgłosiło się ponad 15, liczyłam na fajną zabawę bo zgłosili się również dorośli z dziećmi. Uprzedzając pytania- wycieczka miała być darmowa bo celem była promocja regionu i historia miejsc zapomnianych w Górach Sowich.
Fajnie? NIC, K---A, BARDZIEJ MYLENGO. ¯\(ツ)/¯
Do
Thiocomaster +47
Warto w takiej sytuacji szukać agencji nieruchomości czy lepiej sprawdzi się rzeczoznawca do wyceny i ogarniać to samemu? Macie ewentualnie kogoś (wględnie siebie) do polecenia?
#nieruchomosci
@monyprintergobrrrr: I jest plusem dla osób chcących mieć lokal inwestycyjny - od pierwszego dnia inwestycja robi to, co powinna czyli generuje przychód + odpada im kwestia odświeżenia lokalu.
Ludzie szukający mieszkania dla siebie wręcz przeciwnie, będą to widzieli jako minus - musieliby przed zamieszkaniem wypowiedzieć umowę, poczekać na wyprowadzkę lokatora i dopiero wejść do lokalu i mieszkać/remontować. Sporo czasu ekstra potrzebnego nim wydatek przyniesie konsumpcję. Do tego, jak pisałem, umowa najmu nie reaguje na sprzedaż lokalu, czyli wypowiedzenie na zasadach
Ale ja mam trochę czasu wolnego i jestem ogarnięty, więc mogąc oszczędzić 5k (strzelam, bo nie wiem jakie tam aktualnie są stawki) sam sobie to ogarnę, a nawet dla mnie taka transakcja od A
Dzięki wszystkim za odpowiedzi!
@KromkaMistrz: Gdyby agencja nie krzyczała sobie po 15k za otwieranie drzwi to może bym się skusił, ale przy stawkach jakie mamy to chyba trzeba być głupim xD
@mickpl: No chyba sobie żartujesz. Somsiad emeryt opowie o mieszkaniu, budynku i o okolicy, od biura takich cudów nie można oczekiwać xD
Ja nie wiem gdzie wy tych agentów spotykacie którzy nic nie wiedza.
Jak szukałem mieszkania na wynajem to owszem, była pani z agencji która poza mieszkaniem którym się zainteresowałem pokazała mi inne, faktycznie lepiej dopasowane do moich potrzeb, o obu opowiadała chyba po godzinie i jeszcze podrzuciła mnie z jednej miejscówki do drugiej - ale była też spóźniona studentka która nawet nie otworzyła drzwi bo wynajmujący byli w mieszkaniu i oni o wszystkim opowiadali
@monyprintergobrrrr: Dwukrotność czynszu prowizji to dla mnie abstrakcja. No niestety w tej branży pracować może każdy. Odezwę się na Priv odnośnie polecenia
- nie płacisz nic, nic dla ciebie nie robimy, nie negocjujemy pod ciebie, nie tłumaczymy, nie załatwiamy rzeczy
- płacisz nam prowizje, pomagamy ci dopiąć zakup, tłumaczymy, wyjaśniamy, przypominamy o obowiązkach po zakupie, załatwiamy różne rzeczy typu oglądanie mieszkania numer 10 bo chcesz przyjść z architektem kolejny raz zmierzyć szerokość drzwi do schowka.
Ogolnie