Wpis z mikrobloga

@xgalx:
Mąka 00: 181 g
Zimna woda: 108 g
Sól: 5 g
Świeże drożdże: 0,35 g
Oliwa: 5 g

Ciasto zagniatamy i zostawiamy szczelnie zamknięte na 12 godzin w kuchni. Potem wstawiamy je do lodówki na 36 godzin. Robimy placek i pieczemy tuż pod górną grzałką piekarnika, najlepiej na kamieniu. Składniki na 1 mały placek.

No i absolutnie nie słuchaj drożdżowców co mówią, żeby łyżeczkę sypkich dawać. 0,23 grama na 100
via Android
  • 0
@Maze21 48 godzin postoju dla ciasta?
Trochę długo jak człowiek chciałby tego samego dnia zjeść :)

Sypkich drożdży nie używam.

Dzięki Mirku!

@krowi_placek Tobie również dzięki za napisanie :)