Wpis z mikrobloga

@mitchumi: Jedyne doświadczenie mam takie że jak zostawiam za dużo wiśni z pestkami to jest wyczuwalna delikatna goryczka,ostatnio wydrążyłem wiekszość i tylko kilanaście zostawiłem z pechami.
@mitchumi: przy spożytku 10l pewnie to odczujesz. I tak jak kolega @kolopo mówi, jeśli zostawisz z pestkami to po prostu smak nie będzie czysto wiśniowy, tylko będzie czuć goryczką delikatnie, niektórzy twierdzą, że lekko migdałami zajeżdża, ale komu to przeszkadza? ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@mydlina: no ja pestki z amigdaliną właśnie kojarzę ale żeby zaraz to miało toksyczne być? no kurde za dzieciaka żarłem garściami pestki z moreli czy czegoś tam, właśnie migdałem czuć było
@mitchumi: ja tak robię do wina, do nalewki może nie wyjść, bo za duża gęstość nie pozwoli drobinom opaść na dno, trzebaby później przez drobne sito filtrować, co kto woli
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@LeMuras: nie to będzie 5-litrowy słoik taki jak wkleiłem wcześniej z kranikiem xd Nie mam kompletnie doświadczenia a poza tym chcę też zrobić wersję z erytrytolem