@peszekorzeszek: To kup kamień, choćby najtańszy i zamontuj go jak najbliżej górnej grzałki, tak ok. 5 cm pod nią. Wtedy powinna się upiec jak trzeba w jakieś 3 minuty.
@peszekorzeszek: To wcale nie jest wyższy level bo i tak najtrudniejsze jest ogarnięcie ciasta. Tylko łopatkę sobie dobrą zorganizuj do tego i zobaczysz mega różnicę.
@paaweuuu: Ustawiasz maksymalną temperaturę i włączasz tryb grill albo jaki tam masz, tak żeby cała górna grzałka była czerwona. Po nagrzaniu wrzucasz placek właśnie w tym momencie kiedy grzałka pracuje i jest maksymalnie rozgrzana.
@paaweuuu: 2-3 minuty, musisz zaglądać i patrzeć kiedy brzegi urosną, bo każdy piekarnik i każde ciasto pracuje trochę inaczej. No i odsącz mozarellę i sos pomidorowy z nadmiaru wody żeby nie zrobiła się na środku zupa. Przy pieczeniu 15 minut na środkowej kratce to nie ma znaczenia bo wtedy wszystko zdąży odparować.
@L3stko: wystarczy pociąć na odpowiednią wielkość i na 24h przed wypiekiem odłożyć na sitko pod przykryciem, zeby woda puściła do pojemnika, albo mozzarella w bloku dobrej jakości np. sery z goliszewa
@bnz44 to już wyższy lvl, może w przyszłości ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Tylko łopatkę sobie dobrą zorganizuj do tego i zobaczysz mega różnicę.
Przy pieczeniu 15 minut na środkowej kratce to nie ma znaczenia bo wtedy wszystko zdąży odparować.