Wpis z mikrobloga

@DenNarcoSmurfen: Z tym że tym do codziennego użytkowania naostrzysz, nie zrobisz tego super, ale chleb pokroisz i zaciąć się możesz, no i szybko się stępi. ( ͡° ͜ʖ ͡°) Jak chcesz coś naprawdę ostrego to pewnie że kamień, ale kamieniem trzeba umieć ostrzyć, a tu nie ma żadnej filozofii.
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@Mirkoncjusz: zależy jakie masz noże. Jeśli japońskie za kilka stów to to się nie nadaje, możesz wręcz zniszczyć taki nóż bo ta ostrzałka ma za duży kąt ostrzenia. Jeśli jakieś zwykle kuchenne za niewielkie pieniądze to może być ale bez szału. Ja kupiłem podobna taidea TG1202 znacznie lepsza od tego badziewia gerlacha i coś tam to ostrzy ale bez szału. Chleb ukroisz potem takim nożem ale nie jest to ostrość taka