Aktywne Wpisy
Mc_Gnoyek +2439
Mirki, proszę was o pomoc.
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Dziś, dosłownie półtorej godziny temu w parku jakiś człowiek podszedł do mnie i spryskał mnie ORAZ MOJE 5 MIESIĘCZNE DZIECKO gazem pieprzowym.
Akcja miała miejsce w parku na Kurdwanowie w Krakowie, ok. godz. 18:45.
Nie wiem tak naprawdę co zaszło, nie wiem czemu, nie umiem tego przetworzyć.
Monitoringu prawdopodobnie brak, policja kazała jechać na komisariat zgłosić, jeśli mi się chce.
Synek został zabrany karetką do szpitala ale
Cześć Panowie i Panie, to ja Kasia Pieluszka, Kasia z Bali.
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
Mam dla was poradnik o wyrywaniu. Perspektywa kobiety, rady od ludzi pochodzących z całego świata, historie z życia (między innymi o nagich Czeszkach), charakterystyka kultur (rady jak wyrwać Francuza lub Francuzkę czy mieszkańców Asutralii)
Kupujecie wpłacając od 29 zł na Sztuka wyrywania - poradnik dla kobiet i mężczyzn
Wysyłka ebooka do 12 godzin.
Wiem, że lubicie czytać ;)
#rozrywka #bali #
Tutaj chłop na 500g maki daje 325ml wody. Kiedyś tyle dodałem to ciasto się nie dało ugnieść. Sam teraz daje około 200ml i wtedy idzie wyrobić. Dodatkowo jak ręcznie rozciągnąć ciasto? Moje jest sprężyste jak guma i bez omachania się wałkiem nie daje rady. Czy to może być wina tej ilości wody?
#pizza #gotujzwykopem
200ml na 500g mąki to mało. Ciasto jest przez to bardzo twarde i dlatego masz problem żeby je rozciągnąć.
Jak robię foccacie to daje nawet 375ml na 500g. Początkowo jest breja ale jak drożdże i gluten popracują to jest bardziej zwarte. Początkowo mieszam łyżka drewnianą, a później wyrabiając dłońmi warto je co jakiś czas umyć dokladnie i lekko zwilżyć wodą.
spróbuj tą techniką, potestuj inna make i zmiany w hydracji. metoda i temperatura wyrastania ma tez ogromne znaczeni
https://www.youtube.com/watch?v=G-jPoROGHGE
Jeszcze tak dla perspektywy. Przy cieście na pierogi daje się 500g mąki i 250ml wody więc więcej niż w twoim przepisie. I czasami ciężko jest to rozwałkować.
@vateras131: Sprawdzę z ta woda jeszcze raz, najwyżej dosypie tej maki w końcu jak się będzie tak lepiło.
A co do ściągania sie ciasta to,próbujesz je rozkręcić od razu po wyciągnięciu z TK czy jeszcze kulki leża jakiś czas w TO przed wypiekiem?.Bo jak pierwsza opcja,to daj je wcześniej (ja daje ze 2h czasem nieco wiecej) i powinno byc troche lepiej
Dzięki za filmik, obczaje