Aktywne Wpisy
mirko_anonim +5
✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
Chciałbym się oświadczyć mojej dziewczynie, ale poważnie martwię się o kasę. Ja zarabiam dobrze w korpoświecie, ale ona, well, słabo. Nie wchodząc w szczegóły jej wykształcenie nie gwarantuje wysokich zarobków. Boję się, że przy założeniu rodziny będę musiał dokładać i zwiększy się na mnie presja. Łapię się na tym, że zazdroszczę mojemu znajomemu dziewczyny lekarki, która dobrze zarabia i będzie jeszcze więcej - razem mogą dużo mimo, że on zarabia gorzej ode mnie. Kocham moją dziewczynę, ale mam wrażenie, że czysto finansowo to będzie dla mnie kulą u nogi, a nie popychać mnie do przodu. Ona sama by chciała więcej zarabiać, idzie w tym roku na studia podyplomowe, ale jestem wobec tego sceptyczny - mam wrażenie, że musiałaby wywrócić swoje życie do góry nogami, zupełnie się przebranżowić, by zmienić swoją sytuację finansową. Co robić? Mam wrażenie, że żeby z nią pójść o krok dalej, to muszę zaakceptować fakt, że kokosów zarabiać to ona nigdy nie będzie. Nie jest to najważniejsze, ale jednak dość istotne.
#zwiazki #finanse #rozowepaski #niebieskiepaski
─
XxL3oNsxX +5
Nie umiem w tagi, więc lecę bez
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.
Czy mam kryzys wieku średniego? Nie wiem tak mi moja mówi, a dlaczego?
Ja lvl 30 ona 17, w styczniu dopiero 18
Ciągle mi jedzie że mam kryzys wieku średniego bo za małolatę się wziąłem, a widze ze mnie kocha, a z drugiej strony ma takie zachowania że czasami mam ochotę to zakończyć.
Kazda normalna roslina: ZDYCHAM!
Sansevieria: uj, wypuszczam młodego. Bedzie zajebiscie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#rosliny #roslinydoniczkowe
Powiedz mi. Jakiś nawóz do uprawy lucky-bamboo w wodzie?
Niby rośnie, niby liście nie żółkną, ale do takiej prawdziwej zieleni to mu brakuje sporo :/
@TestoSynth: polecam nawozy firmy Plagron. Do twojego bambusa mogę polecić Plagron alga grow
@TestoSynth: niestety nie uznaję nawozów, u mnie jest sparta - albo jesteś silny, albo zdychasz/idziesz do adopcji ¯\_(ツ)_/¯
@Kresse: nie mam, mam z 80 roślin w doniczkach ( ͡° ͜ʖ ͡°)ノ⌐■-■
@package0x01: to sansa, mocno magazynuje w pędach. Podłoże ma też tak przepuszczalne jak piach, inaczej zgnije.
@kawazrana: okno życia dla roślin, nie słyszałem (ʘ‿ʘ)
I takiego to szanuje!
@TestoSynth: agrecol żel do zielonych spróbuj - z tyłu masz nawet podana dawkę do hydroponiki. Plagron też da radę, ale kosztuje kilkukrotnie więcej niż agrecol.
Jakieś porady jak z tym się obchodzić, bo podobno one na metr czy półtora mogą urosnąć a ja takie bym chciał
@kawazrana
@Dioromeh
Polecam Wam też Zielistke Sternberga. Jak zapomnisz ją podlać to Cię o tym poinformuje wypuszczając nowe pędy XD Tym sposobem z 3 roślinek zrobiło mi się 6.