Wpis z mikrobloga

#pizza

Mireczki i Mirabelki polecicie jakiś kamień do pizzy? Nie ukrywam, że miałem już jeden/dwa kamienie szamotowe firmy Viaggio i pierwszy pękł mi po tygodniu i po reklamacji dostałem drugi, który wytrzymał dłużej, ale też dosłownie kilkukrotnie go użyłem. Tak tak wiem, że szamotowe nie lubią zmiany temperatur, ale jedyna zmiana temperatury jaka ma miejsce to ta kiedy otwieram piekarnik i wkładałem pizze. Ktoś miał jakieś doświadczenia? Ktoś ma i coś poleci?
  • 6
@Maver87: granit będzie najlepszy. Wybierz się gdzieś gdzie robią nagrobki i może za jakieś grosze coś dostaniesz. Jak odpad to może jeszcze nie zaimpregnowany nawet.

Ewentualnie Castorama/Obi i płyta chodnikowa (2-3 cm najlepiej) za 23zł ( ͡° ͜ʖ ͡°) Tanio, więc jak pęknie to nie szkoda, ale kiedyś korzystałem i nie chciał pęknąć po dość długim czasie

https://www.castorama.pl/plyta-granitowa-szara-40x40x2cm-1-id-1104205.html