Aktywne Wpisy
AIicja +2
Weźcie mi powiedzcie bo już nie mogę #!$%@?:(
Chciałam się nauczyć pisać bezwzrokowo, bo normalnie piszę jak lamerka wskazującymi przede wszystkim, ale są różne mapy ułożenia palców w różnych kursach, no i nie mogę już nie rozumiem po co ludzie tak to skomplikowali
https://agilefingers.com/pl/artykuly/bezwzrokowe-pisanie-ulozenie-palcow
no i tu jest wytlumaczone ze to czy tamto, ale ktore mam wybrac, chce sie nauczyc normalnie pisac a nie ze ktos uznal ze tak bedzie lepiej to
Chciałam się nauczyć pisać bezwzrokowo, bo normalnie piszę jak lamerka wskazującymi przede wszystkim, ale są różne mapy ułożenia palców w różnych kursach, no i nie mogę już nie rozumiem po co ludzie tak to skomplikowali
https://agilefingers.com/pl/artykuly/bezwzrokowe-pisanie-ulozenie-palcow
no i tu jest wytlumaczone ze to czy tamto, ale ktore mam wybrac, chce sie nauczyc normalnie pisac a nie ze ktos uznal ze tak bedzie lepiej to
Który układ ułożenia palców jest poprawny przy pisaniu bezwzrokowym?
- 1 66.7% (22)
- 2 33.3% (11)
dziadeq +136
chcialem sobie wydrukowac "backplate" wraz ze skala do malego projektu. Jako, ze mam dosc male pojecie o projektowaniu 3d, chcialbym zapytac o porady.
Stworzylem sobie "plytke" o rozmiarach 100x80x0.4mm co oczywiscie bylo najprostsza czynnoscia. Chcialbym jednak wydrukowac taka sama, na ktorej juz naniesiona bylaby skala, dokladnie ta: SKALA
czy ktos moglby mi poradzic w jaki najprostszy sposob moglbym dodac skale wraz z wycinkiem okregu, na wysokosc 0.2mm?
Wiem, ze trzeba dodac obrazek za pomoca opcji insert, ale nie wiem, jak precyzyjnie wykonac "extrusion" tego obrazka - skali. wszelkie uwagi mile widziane.
Znajdź tą skalę jako SVG i wtedy po zaimportowaniu powinna się dać bez problemu wykorzystać przez narzedzie Extrude
PS gdybym mial dostep do zwyklej drukarki na szybko, to bym sobie wycial z papieru, ale nie mam, takie czasy, ze latwiej o dostep do drukarki 3d niz zwyklej :)
@1392c309a2da8ca65641315bf7dc62f2:
robisz jeden wskaznik (np nowy box, wysokosc -0.2, w opcjach laczenia dajesz bodajze extrude) i nastepnie circular pattern tego ostatniego boxa... tam ustawiasz ilosc powtorzen i kat :)