Wpis z mikrobloga

@supra107: A chce Ci sie po kazdym uzyciu go smarowac? Jak to ma byc edc to po prostu go wycieraj, ale i tak zlapie wilgoc z powietrza. Jak do zywnosci to bym go smarowal olejem kokosowym. Nie jelczeje.
  • Odpowiedz
@supra107: "Z doświadczenia to się na dłuższą metę nie da utrzymać go bez plam i przebarwień. Nie wiem jednak w czym one mają przeszkadzać, nóż ma pracować i być użyteczny oraz ostry. To że ma na sobie ślady nadaje mu charakteru i świadczy że ktoś go używa. "
  • Odpowiedz
żeby nadawał się do kontaktu z żywnością?


@supra107: po cholerę ci węglówka do jedzenia? żeby ci smak stali na jedzeniu zostawał? i przy jedzeniu nie masz szans, żebyś utrzymał go w dobrym stanie...
serio nie rozumiem, po co chcesz sobie utrudniać życie.. kup nierdzewkę, jeśli ci się uda to drewno oliwkowe i będzie nóż na lata, a węglówkę zostaw nożom typowo roboczym.
  • Odpowiedz
  • 0
@supra107 chrzan. Taki ze słoika. Naloz raz, zostaw na chwilke, wytrzyj i powtórz że 2-3 razy. Noz nabierze takiego charakterystycznego wzoru i będzie odporniejszy. Takiej jakby patyny zlapie. Zrobiłem podobnie More. Węglowka fajna, piekielnie ostra. Polecam:-)
  • Odpowiedz
  • 1
@supra107 oj nie, bo to z rok temu robiłem ponad a nóż się zapodział po Jednej wyprawie już niestety:-| poszukaj sobie na googlu albo youtube. Chrzanowanie czy jakoś tak. Ja to chyba gdzieś u grubego z EDC widziałem albo tylko pomysł podpatrzyłem i sobie znalazłem już dalej. Byłem calkiem zadowolony z efektu jako wyszedł
  • Odpowiedz
  • 1
@supra107 tak coś takiego wyszło właśnie. Ja to nakładałem że 3 razy chyba przy jednym zbiegu i nawet bardziej te wzory miałem, a potem już nie powtarzałem. Nóż za każdym razem wycierasz po użyciu ale to dla mnie normalna sprawa. Wiadomo że nawet jak po tej zabawie potniesz cytrynę albo zostawisz wilgotny na tydzień w pochwie to ruda wjedzie jak miło. Nie mniej jednak oprócz walorów Wizualnych zabieg znacznie podnosi odporność na
  • Odpowiedz