Wpis z mikrobloga

@seraph88: Zdefiniuj 'zwykły kajmak'. Każdy się czymś różni od innego - pewnie chodzi o mleko, użyty cukier, długość gotowania, dostęp powietrza, obecność innych składników. Zawsze jak jestem na wakacjach, to kupuję wszystkie kajmaki jakie znajdę na półce w sklepie. Wybieram tylko te z w miarę prostym składem (najlepiej mleko i cukier). Mimo pozornego braku różnic w składzie, nie da się kupić 2 takich samych. Z polskich kajmaków polecam polder i gostyń
@kinollos: zwykły, miałem na myśli kupiony w sklepie w polsce. To nie lepiej napisać po prostu kajmak?
Grecki, to liczyłem, że z jakimiś lokalnymi dodatkami. A ty po prostu kupiłeś je, tylko w innym miejscu. Ale ok, rozumiem, co masz na myśli.
@kinollos: @KrolOkon: jak mnie #!$%@?ą rodzynkowi troglodyci, którzy nie wiedzą do jakiego sernika się je dodaje. Do takiego z mascarpone NIE.

Pyszne rodzynki dodaje się do takich serników na serze białym albo homogenizowanym, tam są ambrozją.