Aktywne Wpisy
Niedługo mija 25 lat jak z kumplami na naszej miejscówce w lesie zakopaliśmy stalową skrzynkę zawierającą:
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
- notes z naszymi wpisami
- butelkę słynnej nalewki marki #keleris
- butelkę wina szlachetnej marki Jabłuszko Sandomierskie
- paczkę fajek marki Sobieskie
Skarb został zakopany przez grupę 4 przyjaciół celem ponownego odkopania go i konsumpcji 25 lat później jako swoisty test długowieczności naszej przyjaźni. Mieliśmy po 17 - 18 lat, dziś jesteśmy po czterdziestce. Niestety
kfiatek_na_parapecie +172
Pierwsze sosy od wykopka kupiliśmy prawie trzy lata temu. Od tego czasu zużyliśmy jakieś 10 słoiczków. Sosy wykorzystywane były głównie do dań mięsnych. Oprócz tego, że dają oczywiście niesamowitego kopa, jeżeli chodzi o ostrość, to dodają również daniom niepowtarzalnego smaku.
Do przygotowania naszego sosu wykorzystaliśmy ukiszone wcześniej następujące papryki (wszystkie w ilości 100g):
- Carolina Reaper
- Trinidad Scorpion
- Habanero
- Chili żółta
- Chili czerwona
Do tego doszły jeszcze pomidory, ananas, mango i limonka.
Wyszło z tego 18 słoiczków, przepysznego i piekielnie ostrego sosu. Sosy są pasteryzowane. Dzięki kiszeniu i redukowaniu przez wiele godzin, nie było konieczności dodawania octu.
#chwalesie #chilihead #chili #ostrezarcie #jedzenie #gotujzwykopem #foodporn #papryczki
Piękne wyszły!