Założyliśmy się o 100 zł z #niebieskipasek o to jak ludzie najczęściej jedzą mizerię. Ja od zawsze jem na słodko, ale on uważa, że jedyny słuszny wybór to mizeria na słono. Ankieta w komentarzu, bo korzystam z telefonu.
@RobBobb: ale chodzi o różnicę pomiędzy regionami. To tak jak mieszkałam w Poznaniu i ktoś mi proponował pyzy. Nie lubię tego, więc odmówiłam, a później okazało się, że to moje ulubione pampuchy. Tak samo w przypadku mizerii, mam wrażenie, że zależy to od regionu.
@little_muffin: moja babcia robi tak jak wyżej pisałam - ogórki macza w wodzie z solą, po kilku godzinach wyjmuje i dodaje śmietanę, cukier i tyle. Często tak samo robi śmietanę z jajkiem i sałatą z cukrem XD
Mój mama pochodzi z Częstochowy i mizerię podaje ze śmietaną i cukrem. Tak samo robi np. sałatę. Buraki podgrzewa na maśle i też dodaje śmietany. Dla mojego męża to smaki nie do zaakceptowania, mizeria musi być na słono, a buraki zimne i podane tylko z cebulą ;)
@ms_chanandler_bong: aaa ok, nie wiedziałam że ktoś w ogóle macza ogórki w wodzie. U mnie chyba tylko kroją, mieszają ze śmietaną solą koperkiem i tyle. Nie wiem bo mi nigdy nie wyszła taka jaka matka robi xD więc może coś dodaje o czym nie wiem..no ale szczyptę cukru czy soli się dodaje czasem do różnych potraw, żeby poprawic smak. Może w tej mizerii też nie jest taki dominujący słodki?
Całym zespołem pracowaliśmy 4 miesiące nad tą puszką. Doszły nas słuchy, że ktoś ma podobne logo, ale jak inaczej narysować kropelkę z piorunem? No nie da się. #famemma #budda
#lodz #poznan #kiciochpyta #niebieskiepaski #rozowepaski
Tak samo w przypadku mizerii, mam wrażenie, że zależy to od regionu.
@ms_chanandler_bong: Jak z cukrem? Nawet nie wiedziałem, że tak się da.
@fajnypierozek: To już nie jest mizeria, a bliżej temu do tzatziki.