Wpis z mikrobloga

#ostrzenie #noze

Mirki, posiadam noże kuchenne Gerlacha, nieświadomie ostrzyłem je tym dziadostwem:

https://m.euro.com.pl/przybory-kuchenne/gerlach-ostrzalka-z-funkcja-wygladzania.bhtml?gclid=EAIaIQobChMI6OC85I2D8gIVPwWiAx3cdARPEAQYASABEgKyP_D_BwE&gclsrc=aw.ds

Robiłem to rok. Ostrzenie trzyma cięcie jednego pomidora, czy jestem w stanie te noże uratować tym diamentem z Castoramy?

https://www.castorama.pl/ostrzalka-diamentowa-verve-1-id-1133075.html?store=0&exactc=7b548adcd9a73a19fecbfd33750c36b8&keyword=pla_wszystkie_smart_pm&gclid=EAIaIQobChMI-ripnY2D8gIVBNiyCh35nAxwEAQYASABEgIsU_D_BwE

Proszę nie krytykować, wiem zrobiłem źle i posypuję głowę popiołem. Chce to poprawić tym diamentem, cena ok jak na początek, technikę ogarnę.
Liczę na pomoc, dzięki.
  • 5
via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@gawix: Jak chcesz żeby były w #!$%@?ę ostre, to zainwestuj w osełki od noży do sushi. Jedna ma zazwyczaj 2 gradacje. Nie są tanie ale naostrzysz tym wszystko od siekiery po noże kuchenne, jak są , dobrej stali.
@gawix ta kostka jest ok, pod warunkiem że umiesz ostrzyć z ręki. Oprócz tego potrzebujesz jeszcze stropu żeby zdjąć drut, inaczej dalej możesz mieć problem z tym że po pierwszym cięciu niż traci ostrość. Strop możesz zrobić sam z kawałka deski i skóry.