Wpis z mikrobloga

Macie jakieś pomysły jak w łatwy sposób zabudować te rury? Chciałbym jakoś to zabudować tak do wysokości zaworu. Z lewej rura od gazu z prawej od c.o.
Myślałem o takiej maskownicy https://www.bricoman.pl/maskownica-g-k-do-rur-u50-knauf-20225716.html?gclid=CjwKCAjwtpGGBhBJEiwAyRZX2i-FwqM-Rc7YMPDhVM7LZHwj9KiNo1wkcoo5yXkUzLr_vEqtRqPnGxoCF7YQAvD_BwE a później położenie płytek lub jakieś szkło ozdobne?
#remontujzwykopem #kuchnia
breskali - Macie jakieś pomysły jak w łatwy sposób zabudować te rury? Chciałbym jakoś...

źródło: comment_1623531348kOMgKo7pcrrMn65LIsABZ4.jpg

Pobierz
  • 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@breskali jeżeli to po lewej to gaz, to zabudowując to musisz zrobić kratkę wentylacyjno/rewizyjną na dole (jak najniżej) i kratkę taką samą na górze tej zabudowy (nie niżej niż 15cm od sufitu) - kwestie bezpieczeństwa - po to żeby w razie wycieku tam Ci się gaz nie kumulował, i żeby była możliwość rewizji/włożenia czujnika gazu przy kontroli

Ok nie doczytałem że tylko do wysokości zaworu, wtedy luzik, maskownica da radę, można
  • Odpowiedz
  • 1
@breskali myślę że na pewno, jeżeli tam mają jeszcze wyżej kiedyś wylądować szafki na gorze to też musi być w nich odpowiednia dziura/zabudowa żeby gaz miał gdzie uciekać
  • Odpowiedz