Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 10
@Qontrol: Mortadela jest otrzymywana na bazie mielonego mięsa wieprzowego lub wołowego z dodatkiem tłuszczu. Technika produkcji polega na użyciu mielarki, urządzenia dużo delikatniejszego od zwykłej rozdrabniarki.  Tradycyjny typ boloński wytwarzany jest z czystego mięsa wieprzowego. Wyselekcjonowane jednolite mięso jest drobno mielone, a następnie mieszane według ściśle określonych proporcji. W kolejnej fazie oddziela się tłuszcz od skóry, kroi w drobną kostkę i przemywa ciepłą wodą. Zwykle używa się tłuszczu pochodzącego z podgardla
  • Odpowiedz
@Qontrol właśnie, ktoś już tam wyżej napisał - przyszła rodzić, czy odpocząć? ( ͡º ͜ʖ͡º)

PS. Jak moja rodziła, to miała dużo wcześniej listę rzecz, które powinna zabrać ze sobą i były tam "sztućce, kubek oraz suchy prowiant"
  • Odpowiedz
@Qontrol: No i? Kobieta leży więc ma dużo mniejsze zapotrzebowanie energetyczne. Obiad dostała, śniadanie też? O co Ci chodzi? Ona tam poszła rodzić czy się wykwintnie stołować?
  • Odpowiedz