Aktywne Wpisy
Kalosz667 +38
#nieruchomosci #demografia
Wykopki: dziś 300k to gówno nie pieniądz, bez 800k a najlepiej miliona nawet nie myśl o własnym mieszkaniu, demografia przez to upadnie
Tymczasem każde miasto 20k-100k mieszkańców w Polsce:
Wykopki: dziś 300k to gówno nie pieniądz, bez 800k a najlepiej miliona nawet nie myśl o własnym mieszkaniu, demografia przez to upadnie
Tymczasem każde miasto 20k-100k mieszkańców w Polsce:
WielkiNos +323
Ze wszystkich zdjęć, które wrzucała kiedykolwiek Lewandowska i o których dyskutuje się na wykopie i twitterze to jest dla mnie najgorsze.
Lewandowska na pierwszym planie z sexi dzióbkiem, za nią stado opalonych amigos uśmiechających się sugestywnie, na samym końcu za nimi wszystkimi, w cieniu stoi jeden z największych światowych talentów piłkarskich - Robert Lewandowski.
O ile lepiej by to zdjęcie wyglądało gdyby Lewandowska stanęła obok Roberta, objęła go i pochyliła się w
Lewandowska na pierwszym planie z sexi dzióbkiem, za nią stado opalonych amigos uśmiechających się sugestywnie, na samym końcu za nimi wszystkimi, w cieniu stoi jeden z największych światowych talentów piłkarskich - Robert Lewandowski.
O ile lepiej by to zdjęcie wyglądało gdyby Lewandowska stanęła obok Roberta, objęła go i pochyliła się w
Spróbowałem już 100 receptur, mąka taka owaka, proporcje przeróżne - oczywiście jestem totalnym amatorem w kwestii pieczenia chleba, ale wydawałoby się, że upieczenie zwykłego pszennego bochenka to nie problem - a mi nie wychodzi.
Jeśli piekę w formie to wszystko jest super, jak nie użyje formy to w momencie wyrastania przed pieczeniem ciasto się rozlewa na boki (nawet jeśli wyszło zwarte) i gówno z tego wychodzi - jakaś buła 2cm wysokości
Co mogę robić nie tak?
#bojowkapiekarska #pytanie
@powaznyczlowiek: ło panie - to byś musiał napisać po pierwsze jakiego przepisu używasz, jakiej hydracji i mąki i opisać cały proces takiego nieudanego wypieku, żebyśmy mogli pomóc.
Jeżeli ciasto się rozlewa to powodów może być tysiomc pińćset. Ale zazwyczaj jest to niewystarczająca siła ciasta. No i teraz powodów może być 1000. Oto najpopularniejsze z nich:
- zbyt słaba mąka
- zbyt mało/zła
A najpierw zanim zaczniesz wypieki to sobie zakwas hoduj przez jakis tydzien.
ciasto było dość "twarde" szczerze mówiąc po uformowaniu fajny bochenek był, ale się zbył
Jeśli nie masz koszyka to uformuj okrągły bochenek i trzymaj go w misce wyłożonej szmatką . Na blachę przełóż przed samym pieczeniem
https://youtu.be/Znv99QbfWGs
Mąka powinna zawierać sporo białka. Koło 11g/100g.