Wpis z mikrobloga

@MamByleJakiNick Japonia. Czyli do tej pory jest wyśmienicie ()

@jaxonxst: Do czasu aż nie przyleci jeden niepozorny samolot i nie stanie się dzień. Ja ZSRR. Zastanawiam się czy umrę przy wyrębie lasu na Kołymie, czy z głodu w niemieckim obozie dla jeńców.
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: ZSRR. Nas jest dużo, jak duszno to Komisarz trochę osób zwolni ze służby strzałem w potylicę z pistoletu. Ani kroku wstecz, karabin po zmarłym towarzyszu, buty zdjęte z Niemca, za rodziny! Czołgami rozjeżdżamy kości naszych rodaków, wrogów, sojuszników i ofiar. Piszę z łagru, gdzie zesłano mnie na 20 lat robót za słuchanie imperialistycznego radia. Syberyjskie krajobrazy, głód, wycinka drewna. Jest w pytę.
  • Odpowiedz
@MamByleJakiNick: 8. Kolega w pracy co się interesuje światem mówił że Niemcy pierwszy raz od wielkiej wojny tak się rozwijają i zbroją coś jeszcze gadał że skośnoocy najechali innych skośnookich. Nie wiem, nie obchodzi mnie to. Nie mogę się doczekać kolacji z moją kochaną żonką, pierwszą miłością. Sprawdzę czy dzieci odrobiły lekcję i wieczorem na ognisko z kolegami. Mam nadzieję że kochanie wyprało i wyprasowało mój biały kaptur.
  • Odpowiedz