@22kinga100: Z mąki razowej (najłatwiej chyba żytniej) i wody. Najpopularniejsze są zakwasy o hydracji 100%, czyli masa mąki jest równa masie wody. Żeby zacząć, mieszasz w słoiku 50g mąki i 50g wody. Zostawiasz na cały dzień i po 24 godzinach wrzucasz połowę, po czym znów dodajesz po 50g mąki i wody. Ten proces wyrzucania i dodawania świeżych surowców powtarzasz przez około tydzień. Po tym czasie zakwas w okresie około 12 godzin
Zakupy za 20zł 9 groszy w biedronce. Sześciopak wody i najtańszy chleb Dziekuje pan PIS. I tak, wiem że woda jest w kranie i mozna filtrować ale reszta rodziny jakoś nie chce pić nic innego. #inflacja #zalesie #pisflacja
Dotyczy zwrotu IPada którego aktywowałem i używałem 90 minut . Ustawa chyba mówi o braku widocznych śladów użytkowania w zamyśle rys itd a nie ze wystartowała gwarancja.
#bojowkapiekarska