@ViZ_PL: @wieslawwrona: uczy dobrego formatowania kodu, jest prosty w nauce, składnia jest prosta do zapamiętania. Dodatkowo ma pełno bibliotek i można w nim kodzić zarówno pod web jak i desktop. No i nie zapominajmy o samouczkach których pełno w sieci (począwszy od codeacademy, learnstreet kończąc na Zanurkuj w Pythonie)
@Dyzajash: dobrego formatowania kodu ? skladnia prosta do zapamietania ? pelno bibliotek ? przeciez i java i nawet c# ma pelno bibliotek ...ba mozna w nich takze programowac aplikacje sieciowe... skladnia takze jest prosta :|
@ViZ_PL: nie wiem kto Cie kieruje z c++, javy o ktorych myslisz na ptyhona, o ktorym nie wspomniales ...ale ucz sie tego czego chcesz sie nauczyc, nie pytaj o to co bedzie najlepsze - zacznij od tego co cie najbardziej przyciaga
@wieslawwrona: C# jest uzależniony od jedyniesłusznej platformy, a Java to wolna kobyła. Python jest prosty i przyjazny do nauki zwalnia użytkownika od zajmowania się takimi kwestami jak zwalnianie pamięci.
@FunkYoSelf: a java i c# nie zwalnia... zreszta, jak mozna kierowac sie czyms, co jest bardzo wazna kwestia w programowaniu, a wlasciwie to podstawa, ktora trzeba zrozumiec (np. optymalizacja zuzycia pamieci lub nawet sama wspolbieznosc, ktora pomimo bezposredniego zwiazku z watkami ma wazne znacznenie patrzac na pamiec jaka zuzywa aplikacja) ? stary wytlumacz mi ?
Pytałem się wczoraj, jaki czołg rysunkowy z drugiej wojny światowej chciałbyś zobaczyć. To żaden nie napisał, tacy jesteście właśnie koledzy. Przykro mi że jesteście tacy, widocznie tacy musicie być.
//ponawiam pytanie - dlaczego najpierw Python ?