Wczoraj trochę się kręciłem w okolicach Hubskiej więc postanowiłem zobaczyć cóż tak WPK Gładczak mistrz knyszy xD poleca. Gruba Focca na Hubskiej: - nie ma gdzie zaparkować - tylko na wynos bo w środku nie ma miejsca(w sensie żadnego, nie że było zajęte) - czas oczekiwania 40min i sam sobie pilnuj bo takie bzyczki znane z pasibusów i innych lokali to obca technologia - drogo jak #!$%@? (picka za 80zł mmm mmm WPK poleca xD)
a teraz sama picka, nr 3 - pepe, wybaczcie brak fachowego języka, nie jestem blogerem kulinarnym ( ͡°͜ʖ͡°) ciasto: 2/10. Suche to to, chlebowe, foccacia w środku raczej jest "treściwa" a tutaj jakby się z samych brzegów składało. No i wysycha jakieś 3x szybciej niż normalna pizza, więc albo jesz od razu całość albo w godzinę masz ostry kamień.
brzegi: no kur... tym to można ciąć karton. Całe podniebienie pociachane.
JAKOŚCIOW_E składniki: sos ok, choć miejscami za grubo ser ok, ale żebym zauważył różnicę pomiędzy tym a mozzarella z biedronki - nope ( ͡°͜ʖ͡°) podwójne pepperoni - jak to było podwójne to nie chcę wiedzieć jakie jest pojedyncze, no i znowu, dobre ale niczego nie urywa
Podsumowując: 47cbl za picke którą się najadłem, owszem, ale przy okazji sobie pociąłem jape i większości nie dało się zjeść bez "czostkowego" bo była tak sucha. Jakościowe składniki prezentowały jakość biedronkową bo nie czuć różnicy.
@michal015: Rozumiem, że dobre składniki ale peperoni za 5 dych to przegięcie pały i to ostre. Że ci się chciało nie dość, że czekać to i tyle płacić :)
@shinX: ten ziomek jest przyjacielem właścicieli tej pizzerii, ktorzy swoją drogą prowadzą już inna pizzerie we Wro pod inna nazwa (oczywiscie też wychwalana przez tego goscia...)
@shinX: chcesz porządną na grubym? Idź do BIGGY. A grubego wpk #!$%@?ć prądem. Wychwala czasem jakieś gówna albo średniawy a po mocnych lokalach jedzie bo mu wie obsługa nie podoba i dlatego odradza xD nawet poza swoim miastem gdzie nie ma w tym interesu.
@shinX: Nie zdarza mi sie protestować o fastfudy ale tę zapiekankę bym mu oddał i poszedł sie nażreć gdzie indziej. Za tyle kasy powinno być pryma sort jedzenie dla dwóch trzech osób a nie rodzinna z biedronki
No i okazało się że prowokatorzy z wczoraj to policjanci, Tusk wrócił do władzy to wróciły stare metody na radzenie sobie z protestami, witamy w uśmiechniętej Polsce. #protest #polityka #sejm #rolnictwo #neuropa #policja
Gruba Focca na Hubskiej:
- nie ma gdzie zaparkować
- tylko na wynos bo w środku nie ma miejsca(w sensie żadnego, nie że było zajęte)
- czas oczekiwania 40min i sam sobie pilnuj bo takie bzyczki znane z pasibusów i innych lokali to obca technologia
- drogo jak #!$%@? (picka za 80zł mmm mmm WPK poleca xD)
a teraz sama picka, nr 3 - pepe, wybaczcie brak fachowego języka, nie jestem blogerem kulinarnym ( ͡° ͜ʖ ͡°)
ciasto: 2/10. Suche to to, chlebowe, foccacia w środku raczej jest "treściwa" a tutaj jakby się z samych brzegów składało. No i wysycha jakieś 3x szybciej niż normalna pizza, więc albo jesz od razu całość albo w godzinę masz ostry kamień.
brzegi: no kur... tym to można ciąć karton. Całe podniebienie pociachane.
JAKOŚCIOW_E składniki:
sos ok, choć miejscami za grubo
ser ok, ale żebym zauważył różnicę pomiędzy tym a mozzarella z biedronki - nope ( ͡° ͜ʖ ͡°)
podwójne pepperoni - jak to było podwójne to nie chcę wiedzieć jakie jest pojedyncze, no i znowu, dobre ale niczego nie urywa
Podsumowując: 47cbl za picke którą się najadłem, owszem, ale przy okazji sobie pociąłem jape i większości nie dało się zjeść bez "czostkowego" bo była tak sucha. Jakościowe składniki prezentowały jakość biedronkową bo nie czuć różnicy.
No to tego, nigdy więcej ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#wroclaw #pizza #jedzenie71
to na zdjęciu chyba 47, najdroższa za 8 dych
Że ci się chciało nie dość, że czekać to i tyle płacić :)
To że się kumplują z grubym to fakt.
Sam się skusiłem raz na margeritę z focci i była całkiem smaczna, choć ten ser taki biedronkowy.
Pizza raczej dla koneserów specyficznych ciast
Jadłem w drugi dzień po otwarciu. 75zl dałem za gówno. Zgadzam się z Twoim opisem w 100%