Wpis z mikrobloga

via Wykop Mobilny (Android)
  • 0
@reykingar: my robiliśmy wersję bardzo uproszczoną i ekspresowa, bo na prawdziwy ramen trzeba poświęcić jakieś dwa dni.
Ugotowalismy standardowy bulion z różnego rodzaju mięs (udka z kurczaka, szponder, żeberka) plus wloszczyzna. Do tego dodajesz miso - można kupić gotowe w saszetkach.
Z dodatków była grillowana pierś kurczaka, świeża rzodkiewka w plasterkach, dymka, grzyby mun, jajko, chińskie nudle, surowa marchewka, szczypior i chińskie nudle. Oczywiście możesz dodać dowolne mięsko i dodatki -
@TrissMerigold: Co ty robisz przy tym ramenie ze ci to 2 dni zajmuje? Najdluzej chyba swinskie kosci sie gotuja ale to 24h zupelnie wystarczy. Mi zwykle ok 12h wystarczy zeby odwalic bulion kurako/wolowy a w miedzy czasie jajka, chashu i makaron alkaiczny (polecam samemu zrobic zamiast tych bieda nudli z zupki chinskiej). A i przegotowalas jajko ;>