Wpis z mikrobloga

@MariuszMaxWalonko: @MariuszMaxWalonko: @mirko_KroKop: @mirko_KroKop: @brodzi:
spód:
100g mąki pszennej
60g masła
60g cukru pudru
15g kakao
szczypta soli
2 łyżeczki kwaśnej śmietany

Wszystko zagnieść do jednolitej masy i wylepić spód formy (u mnie 22cm).
Piec 15 minut w 180 stopni góra-dół

Masa serowa:
800g twarogu
220g cukru
400g puree z dyni
2 duże jajka
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1 łyżeczka cynamonu
1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
1/3 łyżeczki
nie powinieneś wcześniej zwołać synodu doświadczonych sernikozercow żeby określił czy to nie herezja?


@Andi128: a na co mi opinia jakichś zaściankowych konserw? Świat musi iść do przodu
Ugotowana+blendowana? Czy jak najlepiej zrobić puree z dyni?


@MariuszMaxWalonko: kroisz dynię na kawałki, każdy owijasz folią, a potem pieczesz 45 - 60 minut (ma być bardzo miękka) i blendujesz. Proponuję od razu zrobić więcej i część zamrozić