Aktywne Wpisy
Adamfabiarz +43
Niska frekwencja w referendum wybitnie pokazuje ile jeszcze Polakom brakuje do np. Szwajcarów jeśli chodzi o przejmowanie się losami kraju oraz jeśli chodzi o zrozumienie clou demokracji. Nie da się być bardziej bezpośrednio demokratycznym, niż uczestnicząc w referendum. No ale ,,Nitras ze Szczerbą powiedzieli, aby nie głosować". Ech szkoda gadać.
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#polityka #wybory #referendum #polska #szwajcaria
#motoryzacja #samochody #mechanikasamochodowa
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Mam auto z 1.5TSI 150KM, według producenta norma jaką musi spełniać olej to VW504 00/VW507 00.
Szukam 5w30 i znajduję następujące, spełniające powyżej podane normy:
CASTROL EDGE TITANIUM FST LL 5W-30
MOTUL SPECIFIC 5W30
MILLERS OILS XF 5W30
TOTAL QUARTZ INEO LONG LIFE 5W-30
Mobil 1 ESP 5W-30
Liqui Moly Top Tec 4200 Longlife III 5W-30
Valvoline SYNPOWER 5W30 XL-III C3 5W30
Ceny +/- są takie same. Nie ma
Coś się stanęło i stoimy kilometr przed Trzebinią od strony Jaworzna. Jakiś pociąg przed nami coś tego ten. Podobno półtorej godziny będziemy stać i nie można opuszczać pociągu, bo tory po obu stronach ( ͡° ʖ̯ ͡°)
To i nawet kanapek nie podrzucę ( ͡° ʖ̯ ͡°)
Pociąg PR Nr 43309
Relacja Katowice Kraków Główny
Czas opóźnienia 59 min
@Voltalius: miałem swoje i właśnie je zjadłem (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■)
Wysiedliśmy na dworcu, a bus jakiś czeka po drugiej stronie. Idziemy na górę, a tam nie da się w lewo, bo robią dopiero. Schodzimy wmprawo na dół i skręcamy w lewo, żeby dołem przejść. Nie da się, bo robią xD
I naokoło jakoś przez tory i błoto. Jeden gość się dwa razy wywalił. Bus gdzieś pojechał i elo.