Aktywne Wpisy
Czy w bloku taka pojedyncza płyta na parterze dźwiga wszystkie 10 płyt nad nią czy ta masa się inaczej rozkłada?
Czy płyty parterowe są odlane z mocniejszej mieszanki niż pozostałe czy wszystkie robili na ten sam parametr?
W którym mieszkaniu teoretycznie najszybciej pojawią się napreżenia i pęknięcia a w którym najwolniej?
#budownictwo #fizyka #nieruchomosci
Czy płyty parterowe są odlane z mocniejszej mieszanki niż pozostałe czy wszystkie robili na ten sam parametr?
W którym mieszkaniu teoretycznie najszybciej pojawią się napreżenia i pęknięcia a w którym najwolniej?
#budownictwo #fizyka #nieruchomosci
Próbuje zrozumieć tą mode na #wakacje dwa razy do roku #pracbaza i zastanawiam się jak wy to ogarniacie
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Załóżmy taki najpopularniejszy przypadek UoP 21 dni urlopu w roku
5dni na jedne i 5 dni na drugie
I teraz zostaje 11dni wolnego z urzędu które musi wystarczyć do rozdysponowania na dni takie jak
-jakieś lekkie zatrucie/złe samopoczucie
- pomóc starszym rodzicom
- dziecko chore/do lekarza
-remonty
-pogrzeby znajomych, rodziny dalszej
-urodziny, albo jakaś
Aktywne Znaleziska
Zawiera treści 18+
Ta treść została oznaczona jako materiał kontrowersyjny lub dla dorosłych.
Witajcie Mirabelki. Chciałabym sobie kupić szczoteczkę soniczną do mycia twarzy, ale kompletnie nie jestem w temacie. Możecie coś polecić? Budżet tak do 200 zł. Czy warto kupować szczoteczkę z np. zmiennym trybem wibracji czy np. z jednym wystarczy. Albo baterie czy kabel? (╯︵╰,)
Ja zamawiałam soniczna z xiaomi, koszt jakieś ~60 zł, 3 tryby wibracji, ładowane na kablu ale odkąd kupiłam w kwietniu ladowalam raz i jeszcze się nie rozladowala a używam codziennie :D także mogę z czystym sumieniem polecić
Używam 2 razy dziennie i nie wymieniałam jeszcze baterii. Nie zamieniłabym ją na nic innego ;)
aczkolwiek trzeba uważać bo na początku za mocno przyciskałam i zrobiłam sobie krzywdę na czole co w sumie świadczy tylko że działa świetnie ;)
@fspolczynnik
@Alezja
@Rodua
Dzięki dziewczyny, pomogłyście mi bardzo
(。◕‿‿◕。)