Mirki mam do zrobienia projekt fotorealistycznej gitary i mam pytanko, jak zrobić strunę? Robienie zwojów będzie kosztowało tyle siatki że będę to renderowac kilka dni. Dlatego chyba lepiej zrobić teksturę z bump mapą, ale nie mam pojęcia jak się za to zabrać, tutoriali też nie ma...
@Helsantonio_Montes: a ja bym sobie to odpuścił, bo nawet w w skali makro zwoje są praktycznie niewidoczne i dużo mniejsze niż niedoskonałości podstrunnicy. Zwykła tekstura będzie nie do odróżnienia, tylko musi mieć wysoki kontrast.
@Helsantonio_Montes: Jakbyś mimo wszystko chciał się dowiedzieć jak to zrobić - w tym tutorialu do blendera jest to dobrze wytłumaczone https://www.youtube.com/watch?v=0r-cGjVKvGw Osobiście 3dsmax nie używałem, ale obstawiam, że wygląda to tam podobnie.
Czy w polskim interesie nie byłoby lepsze żeby podpisać pakt z Rosją o nieagresji i zaatakować Ukrainę od jej zachodu. Granice polsko rosyjskie umieścić w okolicy Kijowa. Przecież Ukraińcy mają #!$%@? na swoją ojczyznę, w końcu to twór, liczy się tylko dolar. #wojna #ukraina
Macie jakiś pomysł?
#pytanie #3dsmax #grafika #grafika3d
Osobiście 3dsmax nie używałem, ale obstawiam, że wygląda to tam podobnie.