Aktywne Wpisy
Borg-Net +215
"PODŻEGACZ WOJENNY" to nowa linia ruskiej propagandy. Po wypowiedzi Macrona o wyslaniu wojsk na Ukraine, kazdy kto uwaza to za dobry pomysl jest napiętnowywany tym pejoratywnym okresleniem... kacapy musialy sie niezle zesrac na wiesc, ze kraje NATO aktywnie rozwazaja aktywna obrone na terenie Ukrainy :) Dlatego staraja sie oczernic kazdego kto uwaza, ze lepiej jest sie bronic na terenie Ukrainy niz we wlasnym kraju.
Te ruskie #!$%@? w trollowniach chyba nie znają
Te ruskie #!$%@? w trollowniach chyba nie znają
Pesa_elf +148
Mgielka taka że nie utrudnia widoczności ale ameba musi przeciwmgielnych używać zamiast jak człowiek wyłączyć jak już ktoś za tobą jedzie.
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja #zalesie #gownowpis
#polskiedrogi #samochody #motoryzacja #zalesie #gownowpis
Czy ktoś tutaj prowadzi sprzedaż i mógłby udzielić trochę informacji?
Wykorzystałem już 3 miesiące prowadzenia działalności bez rejestracji, wszystko zmierza w dobrym kierunku, dlatego tez chce zdecydować się na legalne prowadzenie małego biznesu, tym bardziej ze koszta są niewielkie.
#uk
@James_Earl_Cash: z księgowa muszę się skontaktować bo czasami dokonuje zakupu od osób prywatnych, nie ma na to rachunku, potwierdzenia żadnego, ewentualnie w historii wypłat z konta. Nie wiem w jaki sposób wykazywać wydatki na takie rzeczy a nie chce jakiejś gafy popełnić i później zapłacić za dużo podatku ( ͡° ͜ʖ ͡°)
@walezbani: na wielu stronach odnośnie prowadzenia działalności
@majFriend: Czytając Twoje wypowiedzi widzę, że orientujesz się w temacie. Prowadzę już trzeci rok (też eBay) i gdybym tylko mógł coś doradzić, to właśnie nie brać się za to samemu. Faktury zbieram sam, wydruki z Paypala, odręcznie napisane oświadczenia (nawet na zakupy rzędu £800 przeszły bez problemu - weryfikowalne, więc legit). Odizolowałem konto firmowe na eBay
Prowadzisz to jako self employed prawda? Cena za księgowość faktycznie jest niewygórowana, myślałem ze będą to jakieś wyższe kwoty.
Co do oświadczeń to chodzi o to ze po prostu oświadczasz przed urzędem ze dokonałeś zakupu na dana kwotę i to tyle tak? W moim wypadku bardzo często by to się zdarzało, polegam głównie na rzeczach kupionych bezpośrednio od ludzi.