Wpis z mikrobloga

#100sniadanchallenge

90/100

DZISIAJ MAM URODZINKIIIIIII! ()

W związku z tym upiekłam sobie takie oto pyszności! Chciałam upiec normalne drożdżówki ale brak czasu trochę moje plany pozmieniał. Poniżej przepis, prosty i szybki, a ja się oddelegowuję na oblewanie! ;-) Z przepisem na moje hiper super drożdżówki mam nadzieję zdążę zanim czalendżu się skończy!

Czas: 30 minut

Co potrzebujemy?
- opakowanie ciasta francuskiego
- banan
- czekolada

Przepis:
- ciasto rozwijamy i kroimy w kwadraty
- na środek kwadratu kładziemy pokrojony w plastry banan oraz pokruszoną czekoladę (w komentarzy foto)
- końce zlepiamy ze sobą u góry, robiąc kopertkę.
- pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku przez około 15/20 minut, koniecznie na papierze do pieczenia.

Smacznego życzę ja, @aiclooo!

#foodporn #jedzzwykopem #gotujzwykopem #glupiewykopowezabawy #sniadanie
Pobierz
źródło: comment_Wa7P1TYUOPJ5BTfoFOkc3gFafDRGO7hC.jpg
  • 31