@MondryPajonk: Nie bardzo, w grę wchodzą efekty kwantowe. Pod wpływem ekstremalnie niskiej temperatury bozony parówek przechodzą w zerowy stan pędowy a sama parówka staje się kondensatem Bosego-Einsteina, osiągając stan nadciekłości.
Wtedy przez kilka pikosekund możliwe jest przeprowadzenie przez nie prętów makaronowych z prędkością sięgającą kilkuset kilometrów na sekundę. Oczywiście przeciążenia i opór powietrza kompletnie zdezintegrowałyby ugotowany makaron podczas takiej operacji, więc używa się tub
@MondryPajonk: wg mojej opinii eksperta od parówek (a znają się lepiej tylko teczowepaski) to po prostu grudki z parowkowej mąki z której zrobiony jest makaron
Mirki i Mirabelki, jutro będę pierwszy raz w Szczecinie na dwa dni. Co polecacie zobaczyć? Jestem z koleżką Anglikiem więc fajnie by było ogarnąć coś ciekawego i pokazać mu Polskę z fajnej strony #szczecin #podroze
@MondryPajonk: Nie bardzo, w grę wchodzą efekty kwantowe. Pod wpływem ekstremalnie niskiej temperatury bozony parówek przechodzą w zerowy stan pędowy a sama parówka staje się kondensatem Bosego-Einsteina, osiągając stan nadciekłości.
Wtedy przez kilka pikosekund możliwe jest przeprowadzenie przez nie prętów makaronowych z prędkością sięgającą kilkuset kilometrów na sekundę. Oczywiście przeciążenia i opór powietrza kompletnie zdezintegrowałyby ugotowany makaron podczas takiej operacji, więc używa się tub
@MondryPajonk: Musisz kupić specjalne parówki, które już mają w środku zwinięty makaron