Aktywne Wpisy
USER_303 0
Wszystkie znaki na niebie wskazują że mój brat jest ćpunem i niszczy sobie życie ... Ja nawet nie wiem co robić, nie da się z nim porozmawiać nawet ... Rozwiązaniem które coś by zmieniło to zgłosić na policję, ale nie chcę mu tego robić, może jeszcze da się coś od niego dowiedzieć, pomóc mu. Jakieś propozycje jak z nim porozmawiać ?
#pytanie #narkotykizawszespoko
#pytanie #narkotykizawszespoko
mleko23 +7
Odkąd żyje nigdy nie widziałem żeby ktoś nie potrafił odróżniać kiedy stosuje się w słowie końcówkę "-ą" a kiedy "-om", zacząłem te zjawisko dostrzegać w ciągu ostatnich kilku lat, ma ktoś pomysł dlaczego tak się dzieje? Ludzie są z roku na rok coraz bardziej tępi czy jak?
Dawno nie pisałem nic o kryptowalutach. Czas to zmienić ( ͡º ͜ʖ͡º)
Jak wiesz, mój poprzedni eksperyment z wynajmowaniem koparki musiałem zakończyć z przyczyn ode mnie niezależnych (sprzedawca mnie oszukał, ale i tak wyszedłem na inwestycji jakieś 100zł na plus).
Czas na nowy eksperyment. Postanowiłem sprawdzić, ile da się zarobić, inwestując w różne (inne niż Bitcoin) kryptowaluty.
Założenia eksperymentu są proste. Wrzucam w kryptowaluty $60 (czyli około 220zł). Kupuję za to jednostki 8 różnych kryptowalut o możliwie dużym 'market cap' (wartość rynkowa wszystkich monet). Trzymam inwestycję przez pół roku i regularnie obserwuje co z tego wyniknie. Na koniec eksperymentu pozbywam się wszystkich monet, niezależnie od ich wartości (ma to być zabezpieczenie przez efektem kryptowalutowej chciwości i 'efektem chomika').
Deadline: 01.05.2018 [w okolicach tej daty pozbywam się wszystkich monet, prawdopodobnie konwertując je do BTC].
Nie wiedziałem jak podzielić fundusze pomiędzy kryptowaluty (bo każda ma inną cenę), więc wyszedłem z założenia, że po prostu kupię jednostki każdej waluty za 0.001 BTC.
Moja lista zakupów:
Monero = około 0.93 sztuk
Qtum = około 0.61 sztuk
ZCash = około 0.03 sztuki
NewEconomyMovement = około 37 sztuk
Ripple = około 33 sztuki
Litecoin = około 0.11 sztuk
Dash = około 0.22 sztuki
Neo = około 0.21 sztuki
Statystyki walut sprawdzałem na https://coinmarketcap.com i czytałem opinie o nich na forach.
Serwis w którym kupuję kryptowaluty to https://bittrex.com. Niestety, nie obsługuje on wszystkich monet jakie mnie interesowały, więc musiałem się dostosować (chciałem trzymać wszystko w jednym miejscu dla uproszczenia obliczeń).
Jedyny wskaźnik jaki mnie interesuje to wartość portfela. Wartość początkowa wynosi $60.
Część cen walut poleci w dół, a część prawdopodobnie poszybuje w górę. Poprzez dywersyfikację portfela, mam mieć spokój i (przynajmniej w teorii) tylko oglądać zyski.
Ewentualne zyski będą raczej symboliczne (bo za mało zainwestowałem). Eksperyment nie ma na celu uczynienia mnie obrzydliwie bogatym (chociaż taki scenariusz jest jak najbardziej akceptowalny), a jedynie chcę sprawdzić na własnej skórze (poprzez mikroinwestycje) jak bardzo opłacalnym biznesem są topowe coiny.
Dodatkowo, eksperyment ten ma mieć walor edukacyjny dla moich czytelników.
Zamiast ryzykować własnych pieniędzy, możesz:
a) patrzeć z dumą jak Unknow stracił swoją kasę, a Ty nadal będziesz miał co jeść
b) za pół roku płakać, że nie powtórzyłeś moich kroków (do czego nie zachęcam - Twoja kasa, to Twoje ryzyko)
Nie przewiduję opcji wycofania się z inwestycji, co oznacza, że mogę stracić 100% kapitału.
Postaram się cyklicznie - co około miesiąc - zdawać relację ze stanu mojego krypto-portfela.
Mam nadzieję, że ten eksperyment dotrwa do końca i nie okaże się, że w międzyczasie giełda upadła, albo że ktoś się do niej włamał...
Jeśli jesteś zainteresowany dalszym przebiegiem tego eksperymentu, to daj lajka i upewnij się, że masz moje konto na Facebooku w obserwowanych, bo tylko tam będę zdawał relację - https://fb.me/jakub.mrugalski
Zakupy robiłem wczoraj około 23:00. Dziś sprawdzałem wartość portfela i jest to równe $62.21 (to skacze, więc nie myśl, że jestem $2+ do przodu). Największe wzrosty są na Monero i NewEconomyMovement, a Zcash i NEO dają mi obecnie stratę kilku centów.
Pamiętaj, że kryptowaluty, to inwestycje długoterminowe, więc moje sprawdzenie portfela po niespełna 12h spowodowane było ciekawością, a nie chęcią liczenia zysków.
Moje konto na Facebooku
@imlmpe: poprzelewaj to na portfele
@marcinzwwa: Bittrex
Komentarz usunięty przez autora
@imlmpe: czy mi się wydaję, czy ten eksperyment zasponsorowała Twoja aktywność na Steemit? (⌐ ͡■ ͜ʖ ͡■) Dziwna korelacja w czasie i kwocie ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Wówczas technicznie rzecz biorąc nie wrzuciłeś w kryptowaluty, tylko przerzuciłeś z 2 na 8 ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Inna sprawa, gdybyś podejmował w międzyczasie jakieś decyzje i operowanie na prawdziwych pieniądzach dokładałoby czynnik psychiczny, ale tak?