Wpis z mikrobloga

1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g)
1 opakowanie budyniu waniliowego bez cukru
4 jajka
1 łyżka aromatu waniliowego
1 łyżka stewii
500 g agrestu (zielony i różowy zmieszany)- dostałam od rodziców z działki

2 szklanki czarnej porzeczki- dostałam od rodziców z działki

PRZYGOTOWANIE:

Nagrzej piekarnik do 180 stopni.
Przygotuj blaszkę o średnicy 24 cm.

Do misy thermomixa/malaksera/miksera włóż ser, jajka, stewię, aromat, agrest i budyń. Zmiksuj na najwyższych obrotach przez 3-4 minuty.
Zmiksowaną masę przelej do blaszki. Na wierzch wysyp porzeczki.
Piecz przez godzinę (po 30 minutach temperaturę zmniejsz do 150 stopni).
Sernik niech się studzi w piekarniku, potem wstaw go na kilka godzin do lodówki.

#foodporn #gotujzwykopem #pieczzwykopem #gotujzmikroblogiem #gotowanie #sernik
ClauditteMissCooking - 1250 g półtłustego twarogu (5 kostek po 250 g)
1 opakowanie bu...

źródło: comment_eXivAgLCxYzy8YJguifKRpB4xZ1ScGV5.jpg

Pobierz
  • 4
  • Odpowiedz