Wpis z mikrobloga

Dzisiaj napisałem to już w jednym znalezisku ale napiszę to i tutaj.

Zawsze mnie ciekawią takie materiały. Nie muszą być prawdą, nie trzeba w nie wierzyć ale są ciekawe.
Tak samo różne teorie na temat naszego powstania - powstania wszechświata.
Jeżeli kiedykolwiek na nas trafią, nawet przypadkiem, na pewno będzie to efektem ich eksploracji, więc będą lepiej rozwinięci niż my i będą wiedzieli czy się integrować, czy też tylko nas obserwować - to oczywiste. Może już to robią?
Nie ciekawią mnie ich technologie, bo to możemy sobie wyobrazić na podstawie tego czego my oczekujemy i kierunku w jakim się rozwijamy.
Najciekawsze i najbardziej nurtujące mnie zagadnienie dotyczące istot pozaziemskich to właśnie ICH WYGLĄD.
To właśnie mnie intryguje - jakie cechy są potrzebne, jakie będą się rozwijać, jakimi cechami będą się wyróżniać istoty które kiedykolwiek będą w stanie się z nami skontaktować.
To co widać, te istoty na większości filmów Sci-Fi to bujda na kółkach mająca zrobić wrażenie na widowni, kompletnie odbiegająca od reali - tak myślę. Możemy zacząć od nas samych jaką ewolucje przeszły/przechodzą nasze ciała.
Weźmy na tablicę lud Afrykański - tam człowiek jest wysoki, o długich kończynach, żeby szybko biegać za zwierzyną - móc skutecznie polować. Neandertalczyk był z kolei bardzo owłosiony - włosy chroniły go i zapewniały trzymanie temperatury. Azjaci za to są bardzo mikrej postur, nie potrzebują być bardziej rozbudowani bo są rozwinięci bardziej manualnie, są bardziej zręczni, bardziej techniczni - jakby to nie brzmiało. Myślę, że to jest krok, który przybliża nas choćby o ułamek do tego jak powinniśmy sobie wyobrażać istoty pozaziemskie.
źródło: comment_X9x7QE1rdV5QBXb7BI4d48wFNGJvGgkP.jpg
  • 5