Wpis z mikrobloga

Administracja wykopu już nawet nie kryje się z tym, że tag polityka służy tylko i wyłącznie cenzurze poglądów, które im się nie podobają. Do tej pory miałem jeszcze ku temu jakieś wątpliwości, ale najwyraźniej byłem głupi w swojej naiwności.

Na stronie głównej dla niezalogowanych, czyli tych, którzy domyślnie polityki nie widzą, widoczne są takie wpisy polityczne:

Oba linkują do znalezisk z tagiem polityka, które normalnie byłyby dla nich niewidoczne, ale w ten sposób mają je wręcz wpychane siłą do gardeł, bo znalazły się na stronie głównej po arbitralnej decyzji moderatora, a nie wolą użytkowników.

Wszystkie zwierzęta są sobie równe, ale niektóre są równiejsze od innych...

#cenzura #moderacjacontent #4konserwy
  • 14
  • Odpowiedz
Administracja wykopu już nawet nie kryje się z tym, że tag polityka służy tylko i wyłącznie cenzurze poglądów, które im się nie podobają

@Detharon: gdyby portal nie był regularnie spamowany przez trolli z nowogrodzkiej nie byłoby problemu z "cenzurą"
  • Odpowiedz
@k1fl0w: hmm, nie zauważyłem, żebyś źle otagował.

Zresztą, tu chodzi o to, że nawet jak ktoś otaguje swój wpis jako polityka, to moderator może go podpiąć na główną, przez co i tak jest widoczny dla niezalogowanych.
  • Odpowiedz